Hrvatsku nokautirala 'razbijena' BiH

HKK Široki, HKK Široki, zakucavanje, kosarka, liga 13, najava, liga 13, najava, BIH, Njemačka, kosarka, Eurobasket, kosarka, Eurobasket, kosarka, Hrvatska, BIH, kosarka, BIH, Makedonija, Eurobasket, kosarka, liga 13, Euroliga, Euroliga, ABA liga, Euroliga, kosarka, ABA liga, ABA liga, Euroliga, kosarka, kosarka, crna kronika, kosarka, kosarka, ABA liga, rezultati, USŠ Sport talent, kosarka
Sa spoznajom da pobjedom protiv BiH osigurava plasman u drugu fazu, Hrvatska je u prvom poluvremenu izgledala kriminalno. Štimalo je tek u napadu u prvoj četvrtini kad su protiv nepostojeće suparničke obrane Draper i Simon pogodili trice, a razigrali se Bogdanović i Tomić.

No, Hrvatska nije mogla obraniti baš ništa. Teletović je odmah u startu stavio dvije trice preko Žorića, a u osmoj minuti već bio dvoznamenkast ali imao i dvije osobne. Dvije reprezentacije su se izmjenjivale u vodstvu lakoćom dolazeći do poena, a samo jedna izgubljena lopta na svakoj strani dovoljno govori o neagresivnosti u obrani na obje strane.

Teletović je do kraja prve četvrtine imao 15 poena bez promašaja, dionica je završila 28:28, a BiH je iz igre ubacila 65 posto šuta. Bilo je samo pitanje hoće li prije stati raznovrsni hrvatski napad ili Teletović, no dogodilo se i jedno i drugo.

Zvijezda bh.reprezentacije je u drugoj četvrtini stavio samo dva bacanja, ali je BiH svejedno bila u prednosti jer je napad Hrvatske bio neprepoznatljiv. Markota i Rudež su nanizali promašene šutove, petorka sa Stipčevićem na playu teško dolazila do koša, dok je Popović bio vidno nervozan. Malo nas je bunila i zonska obrana koju je BiH pokazala u dva navrata, a kad su se ne parket vratili Tomić, Bogdanović i Draper, već su bili van ritma u kojem su bili na početku.

Tako je BiH na poluvremenu imala 43:36, no Draper i Bogdanović su zaostatak anulirali u samo 56 sekundi treće četvrtine. Ali vrlo brzo su Đedović i Domercant vratili BiH u prednost, a kako smo promašili 14 uzastopnih trica okrenuli su na zonsku obranu na koju opet nismo imali rješenja. U međuvremenu se raspucao Domercant i prvi put doveo BiH do +9 (58:49). Popović je potom stavio dvije trice ali i Domercant je stavio dvije do kraja četvrtine.

U četvrtoj je Draper smanjio na 65:61, ali potom je krenula bh-serija 10-0. Joke Vranković je samo bespomoćno gledao kako Domercant i Teletović pogode sve što šutnu na koš dok je Tomić sjedio na klupi s tri penala. Markota je šutirao trice i promašio svih 7 pa se Hrvatska našla u minusu od 15 poena (76:61) u 34. minuti.

Popović, Bogdanović i Tomić su sa šest vezanih koševa smanjili na -9, ali je nakon timeouta Ikonić ubacio tricu nakon čega više nismo prišli ispod 10 razlike. Pred kraj je bilo i 17 razlike (90:73).

BiH je trica gađala 13/29. Teletović je zabio 26 uz 9 skokova, Domercant ubacio 23 uz 7 skokova. Tomić je ubacio 23, Bogdanović 16, Simon 11, a Popović svih svojih 10 u drugom poluvremenu.

izvor: kosarka.hr