HKK Zrinjski započeo sa Mini basket školom košarke

HKK Zrinjski, mini basket, Bojan Bogdanović

"Naš cilj je da svako dijete koje prolazi kroz našu školu bude zadovoljno, te da se pravilno razvija i iskaže svoje potencijale. U današnjem nedostatku igre i nedovoljne tjelesne aktivnosti kod djece često dolazi do slabijeg razvoja fizičkih i mentalnih sposobnosti. Tu smo prepoznali važnost potrebe za razvijanjem istih, te pokrenuli ovaj mini basket za naše najmlađe sugrađane" rekao je Vedran Odak, direktor omladinskog pogona HKK Zrinjski.

Za početak, program mini basket škole se provode u dva termina, ponedjeljkom u 17:30h i subotom u 10:30h u dvorani Đački dom.

"Djeca će imati priliku učiti osnovne elemente košarke (vođenje, dodavanje, hvatanje i šutiranje idr.) te razvijati motoričke i funkcionalne sposobnosti kroz osnovne oblike kretanja i osnovne tehnike drugih sportova. Mini basket škola namijenjena je dječacima od 4 do 6 godina, a radit će stručno osposobljeni tim trenera" istaknuo je apsolvent Fizičke kulture, Filip Novak.

Kako su naglasili iz HKK Zrinjskog, ovaj program je neselektivnog tipa i uključit će svu djecu bez obzira na njihove sposobnosti, a sam program treninga odvijat će se uz pomoć suvremenih i prilagođenih trenažnih pomagala (mini koševi, mini lopte, razna didaktička pomagal i drugi).

Sve dodatne informacije dostupne su na službenoj web stranici hkkzrinjski.info kao i na facebook stranici HKK Zrinjski Mostar ili na broj telefona 063/424-256

HKK Zrinjski,mini basket,Bojan Bogdanović