HKK Zrinjski: Za mjesec dana ćemo imati tim kakav želim

Zrinjski-BN Basket
...a momčad je trenutačno u rezultatskom zaostatku (skor 3-5) i s novim trenerom Senadom Muminovićem će se pokušati vratiti u pobjednički ritam.

Bivši trener tuzlanske Slobode i osječke Darde je na svom debiju vodio Plemiće do domaćeg trijumfa protiv posljednjeplasiranog Radnika iz Bijeljine (87:53). Protivnik je to koji je zasad ipak daleko najlošija ekipa natjecanja (0-8).

- Ipak je bilo vrlo teško ući u meč s ekipom koju ne poznaješ. Treba vremena dok upoznam svakog pojedinog igrača i njihove mogućnosti. Sreća je da smo dobro otvorili meč, a protivnik se vrlo brzo predao. U svemu tome vidjelo se i dosta nedostataka momčadi, najviše u igri pod košem. Nedostaje nam jedan klasični centar i to bi trebali riješiti, komentirao je Senad Muminović.

On je i ranije istaknuo kako Zrinjski treba centra i razigravača koji bi rasteretio iskusnog Vedrana Princa.

- Najviše ipak mislimo o centru, angažirali smo se da vidimo tko bi mogao biti to rješenje u periodu kad je teško pronaći pojačanje, kazao je Muminović.

Već pri dolasku najavio je promjene u igri, posebno u obrambenom dijelu.

- Za mjesec dana bi ova momčad trebala ući u moj sustav s agresivnom obranom. Nažalost, skučeni smo s terminima za trening u dvorani Bijeli Brijeg u ovom periodu kad nam najviše trebaju, a zbog održavanja turnira u malom nogometu. Nastojat ćemo se što prije naviknuti jedni na druge, trebam upoznati svakog pojedinog igrača, kako bi ih onda maksimalno iskoristili na terenu, pojasnio je Muminović.

- Zasad je rano da se sve sprovede u djelo, momci pokušavaju, ali kad dobiješ pet - šest novih akcija stvori se određena konfuzija. Prvi korak smo napravili, idemo dalje, dodao je.

Pravi izazov će njegova momčad imati u subotu (19 sati) protiv Leotara u Trebinju.

- Leotar je dobra ekipa, protiv Sparsa su u prošlom kolu trebali pobijediti. Imaju iskusne igrače, ali mi se nećemo predati. Idemo dati sve od sebe i vidjeti jesmo li sposobni pobjeđivati u gostima. To će nam svakako trebati ukoliko želimo u Ligu 6, zaključio je Senad Muminović.

Kevin Brown je upitan zbog ozljede Ahilove tetive, dok bi ostali igrači trebali biti na raspolaganju struci.

Dnevni list