HKK Zrinjski: Umorni, desetkovani, promrzli, izranjavani ali Plemići ne posustaju

HKK Zrinjski, HKK Zrinjski

Umorni, desetkovani, promrzli, izranjavani. To je u kratkim crtama opis momčadi Zrinjskog koja usprkos svemu ne odustaje i ne posustaje. Godinu su Plemići završili s dvije velike pobjede, i bez obzira na sve nedaće staviti točku na i za kraj najuspješnije sezone u klupskoj povijesti.

Nisu se Plemići predali niti potonuli iako su u zadnjim utakmicama ostali praktički bez cijele petorke. Oni koji su mogli igrati igrali su za one koji zbog ozljeda nisu i za sveti dres prvaka države koji nose. Naše košarkaške heroje ništa nije pokolebalo niti se obaziru na činjenicu da njihovi protivnici imaju sve bolje od njih, počev od proračuna, pa do normalne dvorane za treniranje i igranje utakmica.

Plemići su dokaz da ne igraju pare ni vrhunska dvorana nego samo srce i junačke ruke koje rešetaju protivnike sa svih pozicija. Sve to je dovoljno i da se zagriju gledatelji koji mogu uživati u vrhunskoj košarci kakvu im serviraju njihovi miljenici.

Da bilo koji klub u okruženju ostane lišen usluga košarkaških majstora kakvi su Smailagić, Todorović, Miličević i Pandurević vjerojatno bi bio lak plijen protivnicima. Kako Plemići nisu bilo tko oni su predvođeni velikim Ramljakom i Sokolovićem preuzeli odgovornost i još jednom obradovali svoje navijače. Ništa manje nije zanemariv učinak Šutala i Ljujića, te pogotovo novog Plemića Lužajića. Ovaj puta ne smijemo izostaviti ni Petrića i kapetana Šamadana koji su bili važni kotačići u sinoćnjoj pobjedi.

Itekako treba odati priznanje treneru Vlašiću, kao  i cijelom stručnom stožeru koji znaju motivirati ono malo igrača koje još imaju na raspolaganju. Iskrene čestitke idu i Upravi kluba koja se potrudila u Mostar s tako malim sredstvima dovesti tako veliku košarkašku priču koja traje i koja će još dugo, dugo trajati...

Odmora za naše košarkaške heroje nema jer već u četvrtak u Mostar dolazi Spars. Ni najveći vidovnjaci danas par dana prije utakmice ne mogu predvidjeti koga će Vlašić imati na raspolaganju za tu utakmicu, ali smo sigurni da će raspoloživi ostaviti srce na terenu za sveti dres s lentom koji nose.

HERCEGOVINA.info