HKK Zrinjski sutra sa Bosnom

Utakmica je to koja će sigurno privući pozornost domaćih navijača koji će na djelu vidjeti jedan novi i moderni Zrinjski. Tiskovnu je po starom dobrom običaju otvorio Mario Vrankić, a nazočnim novinarima su se obratili trener Ivan Vujčić, novo ime u redovima Zrinjskog Seid Hajrić, te sportski direktor kluba Boris Džidić.

"Sa velikim nestrpljenjem i motivom čekamo sutrašnju utakmicu, ne što se radi o velikom suparniku već što konačno počinje košarkaško prvenstvo. Svi igrači su spremni maksimalno i motivirani za utakmicu koja nam je bitna iz razloga što će ujedno biti i prezentacija ovog tima pred svojom publikom. Igramo protiv momčadi koja ima veliko ime i tradiciju, ali imena ne igraju nego igrači na parketu i svi mi to dobro znamo", rekao je trener Vujčić.

Nakon trenera   predstavljen je Seid Hajrić novo ime među Plemićima, a ujedno i bivši igrač Bosne i još nekoliko renomiranih klubova iz Hrvatske i inozemstva.

"Nestrpljivo čekam ovu utakmicu da pokažem koliko mogu pomoći ovoj ekipi, a nadam se da mogu puno i očekujem sutra pobjedu. Što se mene tiče apsolutno ne očekujem ništa drugo nego našu pobjedu. Neće ni biti ni teško ni neobično igrati protiv svoje bivše ekipe i naprotiv to mi je dodatni motiv da pomognem Zrinjskom da dođe do pobjede. Zrinjski je mlada i perspektivna ekipa koja se hoće i može dokazivati i to su momci pokazali kroz ovaj pripremni period", riječi su Hajrića koji je na kraju dodao da je potpisao ugovor na tri mjeseca, ali da ne bježi od dogovora da se taj period produži do kraja sezone.

Direktor Džidić je istakao da je predug period od početka priprema do ove prve utakmice tako da se u sve ljude u klubu uvukla neka nervoza i istakao: "Razloge tome treba tražiti i u neozbiljnosti ljudi iz KS BiH koji nisu znali ni tko će igrati ligu, niti kada će ona početi.Za sutrašnju utakmicu ja se nadam da će biti jedna kulminacija rada kroz ove pripreme i vidim među našim momcima jednu pozitivnu atmosferu punu motiva da se sutra predstave u pravom svjetlu pred svojim navijačima".

Što se tiče drugih stvari njih je iznio Mario Vrankić koji je istakao da će ove sezone cijena ulaznica za utakmice biti 3 km bez obzira na ime protivnika, dok će za Balkansku ligu cijena biti 5 km. Ove sezone mogu se nabaviti i godišnje utakmice po cijeni od 100 km, što nije puno sa obzirom da će Zrinjski odigrati nekih četrdesetak domaćih utakmica.

Ono što još vrijedi istaći jeste ogorčenost kluba na natpise u Sportskim novostima koji govore o dugovima kluba prema savezu. Prije dva dana je u spomenutim novinama izašao tekst sa potpisom Miljenka Karačića u kojemu se kaže da je klub najveći dužnik prema savezu u iznosu od 35.000 km, dok je istina da je Zrinjski jedan od najmanje dužnih klubova sa dugom od oko 9.000 km, i koji je prvi uplatio kotizaciju savezu za ovu sezonu. Upućen je i demanti istim novinama da demantiraju pisanje od prije dva dana i da svojim čitateljima predoče istinu.

Danas smo dobili i vijest da je Luka Klarica mladi košarkaš Zrinjskog uspješno operiran i da ga za nekoliko mjeseci možemo očekivati njegov povratak na parket.

Utakmica HKK Zrinjski-KK Bosna igra se sutra sa početkom u 19 sati u dvorani na Bijelom Brijegu, i ovo je ujedno poziv svim ljubiteljima košarke i navijačima Zrinjskog da dođu sutra u dvoranu i pomognu Plemićima da uspješno otvore sezonu.

zrinjski.info