HKK Zrinjski sutra nastupa u Balkanskoj ligi

Nazočnim novinarima su se obratili sportski direktor Boris Džidić, pomoćni trener Mario Glibić i Lazar Simonović.

 Tiskovnu je otvorio doajen mostarskog novinarstva Mario Vrankić koji je najavio sutrašnju utakmicu i dao riječ svome imenjaku pomoćnom treneru Glibiću:

 „Gledali smo  dvd  sa njihove dvije utakmice Ulcinja i tako došli do saznanja da se radi o nezgodnoj i kvalitetnoj momčadi koja je u Sofiji izgubila sa malo većom razlikom, ali to nama ništa ne znači. Njihova igra bazirana je na odličnoj vanjskoj liniji, no imamo bolje igrače ispod koša i u tu vidimo svoju prednost, a svi naši igrači su u potpunosti spremni za sutrašnju utakmicu.

 „Nama je stalo da ovu prvu međunarodnu utakmicu dobijemo. Ulcinj je posljednjih godina među 4 najbolja kluba u Crnoj Gori.  Klub je odlično organiziran i imaju odlične navijače, te su stekli pravo nastupa u Balkanskoj ligi. Ulcinj je nezgodna ekipa, ali ako mi odigramo na svojoj razini kao protiv Bosne pobjeda ne bi smjela doći u pitanje", rekao je Simonović koji najbolje poznaje ekipu Ulcinja sa obzirom da potiče iz Crne Gore.

Osnivačka skupština, zbog ratnih djelovanja u Mostaru, održana je 23. listopada 1992. godine u Međugorju. I ovih dana HKK Zrinjski slavi svoju punoljetnost, te će Zrinjski  utakmicom s Ulcinjem i prigodnim domjenkom poslije iste, koji će biti u Restoranu Rondo u 20:30 sati obilježiti ovih 18 godina rada kluba.  „Na domjenak će biti pozvani svi naši prijatelji  koji su na neki način dali doprinos razvoju Zrinjskog kao kluba na ovim prostorima. Nastup u Balkanskoj ligi je pun pogodak za naš klub, interes je veliki u grdu, a to se već i vidjelo na utakmici protiv Bosne. Ja ću se još jednom zahvaliti navijačima koji su bili na utakmici protiv Bosne i ovim putem pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i na sutrašnju utakmicu  pruže potporu ovim momcima kojima to puno znači ", rekao je sportski direktor Zrinjskog Boris Džidić.

HKK Zrinjski je sa tvrtkom Mreža d.o.o. koja je bila sponzor našeg turnira i sarajevskom TV1 dogovorio snimku prve utakmice Balkanske lige, dok će tri preostale domaće utakmice Balkanske lige biti izravno emitirane. Tvrtka Mreža d.o.o. uradila je infrastrukturu za live streaming, pa će tako ljubitelji košarke preko interneta moći pratiti susret HKK Zrinjski - KK Ulcinj. To će biti svakako velika marketinška dobit za klub jer TV 1 pokriva područje cijele BiH,  dok live streaming ide u cijeli svijet.

Cilj Zrinjskog u Balkanskoj ligi je izbjeći posljednje mjesto, jer ekipa koja zauzme tu poziciju nema pravo nastupa iduće godine u ligi.  Prema riječima pomoćnog trenera Glibića Zrinjski ima realne izglede biti među tri najbolje plasirane ekipe u skupini i tako osigurati plasman u doigravanje.  

Utakmica HKK Zrinjski-KK Ulcinj na programu je sutra sa početkom u 18 sati i ovim pozivamo sve ljubitelje košarke i navijače Zrinsjkog da dođu sutra u dvoranu pomoći košarkašima Zrinjskog da dođu do pobjede. Cijena ulaznica za Balkansku ligu je 5 km.

zrinjski.info