HKK Zrinjski: Spremni dočekujemo Student

HKK Zrinjski, KK Student
Na zajedničkoj konferenciji za medije treneri HKK Zrinjski Mostar i SKK Studenta osvrnuli su se na sutrašnji susret.

"Konačno počinje domaća liga i evo odmah u prvom kolu dolazi taj gradski derbi sa Zrinjski. Derbi koji je idealna prilika da pokažemo što smo radili i da probamo odigrati što bolje, odnosno da damo svoj maksimum. Što se tiče ekipe Studenta, nemamo nekih većih problema i s nestrpljenjem čekamo početak lige", kazao je trener Studenta Dženan Rahimić.

Trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić naglasio je kako Plemići ove godine igraju dvije lige, domaće prvenstvo i 2. ABA ligu.

"Mi sutra ulazimo sa svojim planovima i ciljevima. Sa Studentom smo već igrali kroz pripreme, u ovoj situaciji mi imao jednu dozu kvalitete više, međutim to apsolutno ne znači ništa ako se to na terenu ne pokaže. S obzirom na to da igramo na dva fronta, spremni dočekujemo ovu utakmicu protiv Studenta s maksimalnim angažmanom", kazao je trener Plemića.

Košarkaš Studenta Ivica Širić kazao je kako gradski derbi s ekipom Zrinjskog uvijek ima posebnu draž.

"Nakon godinu dana pauze i izbivanja Studenta iz Prve lige Mostar ponovno dobiva gradski derbi. Gradski derbi uvijek donosi posebnu draž. Mi smo spremni i dat ćemo sve od sebe da pokušamo iznenaditi Zrinjski. Što je najbitnije, nema nikakvih ozljeda, pripreme su prošle dobre, tako da spremni dočekujemo utakmicu", istaknuo je Širić.

Košarkaš Ivan Miličević poručio je da sutra Zrinjski ulazi kao favorit, ali se to mora prvenstveno na terenu pokazati.

"Bit će neki poseban naboj na terenu jer su neki igrači Studenta igrali i za Zrinjski. Na papiru smo favoriti, ali to ništa ne mora značiti ako to na papiru ne pokažemo. Dakle, puni angažman ako izostane, mislim da će biti problema", naglasio je.

Iako je prvobitno trebalo da prvenstvo broji 12 sudionika, zbog neispunjenih rokova i nelicenciranja igrača, ove sezone u elitnom prvenstvu neće biti Građanskog iz Bijeljine.

Tako ćemo umjesto Lige 12, u prvoj fazi natjecanja imati Ligu 11.

Nakon odigranog prvog dijela, pet prvoplasiranih ekipa će, uz aktualnog prvaka BiH aleksandrovačku Igokeu, igrati Ligu 6 za prvaka, dok će šest ekipa iz donjeg dijela tabele igrati Ligu 6 za ostanak.

Parovi prvog kola:
Zrinjski - Student
Vogošća - Bošnjak
Široki - Bosna
Kakanj - Mladost
Spars - Radnik

Slobodna je ekipa Slobode

HKK Zrinjski