HKK Zrinjski: Plemići za vikend na finalnom turniru Kupa BiH

HKK Zrinjski

U tu svrhu danas je u klupskim prostorijama održana tiskovna kokferencija na kojoj su govorili trener Hrvoje Vlašić i košarkaš Marko Šutalo.

Hrvoje Vlašić: Ovo je naša već peta utakmica protiv Sparsa ove sezone i nema tu nekakvih nepoznanica. Sparsi igraju dobro, imaju samopouzdanja i igraju, kao što bih ja rekao slično kao mi lani. Znači da imaju pobjednički mentalitet i neke praktički izgubljene utakmice pretvaraju u pobjede, i to dovoljno govori o njihovoj snazi. Mi u ovu utakmicu idemo bez rezultatskog imperativa, idemo opušteno u smislu da nemamo nekakvog straha od grešaka, Sparsi imaju širok roster, praktički uvijek neko drugi iskoči, ali po meni im je ključni igrač Albijanić. Zadnju utakmicu imali smo veliku prednost u njihovoj dvorani, ali jednostavno nismo izdržali do kraja i izgubili smo tu utakmicu. Mi ćemo Sparse probati iznenaditi nekakvim taktičkim varijantama, jer otvorenog garda teško je igrati sa njima.


Marko Šutalo: Sparsi ove sezone igraju odlično i jedan su od glavnih kandidata za ABA 1 Ligu, tako da nas očekuje jedna teška utakmica. Njihov najveći kvalitet je taj jako širok roster, a mi znamo njihove prednosti i mane, i moramo ih uz jednu pozitivnu energiju probati usporiti, i onda imamo dobre šanse za plasman u finale.