HKK Zrinjski:Plemići u teškoj startnoj poziciji Lige za ostanak

HKK ZRINJSKI-KK SPARS
...uoči starta Lige za ostanak još nije na željenoj razini, ali ipak sigurno povoljnije nego je bilo prije samo desetak dana.

Minutažu su posljednjeg vikenda upisali roviti Kevin Brown i Ljubo Šamadan, dok je Vedran Princ bio u zapisniku, ali još bez nastupa.

- Princ se vratio u trening, Šamadan je zaliječio ozljedu, dok Brown ima ozljedu stopala i još ne znamo na čemu smo. Imamo prilično neriješenu situaciju jer ti košarkaši još trebaju uhvatiti formu, a vremena nemamo. S Nemanjom Bezbradicom (potpisao za talijanski Varese, op.a.) smo prekinuli ugovor i ostali bez centra. On jednostavno nije igrač koji je prihvatio obveze. Stigao je kao pojačanje, ali nije pokazao volju i želju da nam pomogne, kazao je trener Zrinjskog Senad Muminović.

Protiv Sparsa su prekinuli negativan niz od tri poraza.

- Odigrali smo rasterećenu utakmicu, rezultatski nevažnu i pobjedom pokušali psihološki podignuti ekipu gdje su mladi igrači donijeli dosta energije u obrani. To nam je dodatni motiv i poticaj za igranje Lige za ostanak, govori Muminović.

Zrinjski i Radnik su najugroženiji u borbi da izbjegnu posljednje dvije pozicije jer Sloboda i Građanski imaju po pobjedu više, a Student i Bošnjak po dvije.

- Moramo prvo hitno reagirati kako bi angažirali novog centra pa možda i razigravača, a i poslije toga nemamo puno vremena kako bi se oni uklopili u igru tima. Igramo deset utakmica u ubrzanom ritmu srijeda - subota i stvarno imamo težak zadatak pred sobom, upozorava Muminović.

Smatra da klubu ni raspored nije išao na ruku jer tri od uvodne četiri utakmice igraju u gostima. Krenut će u natjecanje gostovanjem Bošnjaku, slijedi domaći meč s Građanskim, pa dvoboji sa Slobodom i BN Basketom u gostima.

- Smatram da svoje šanse imamo, optimist sam. Računica je da moramo kući dobiti sve utakmice te jednu ili dvije u gostima. Imamo dosta motiva i želje da to i ostvarimo, zaključio je Senad Muminović.

Dnevni list