HKK Zrinjski: Plemići na korak od plasmana u Ligu 6

zrinjski-sloboda
...borbu za titulu prvaka kroz Ligu 6, a nakon što su u dvorani Bijeli brijeg savladali izravnog konkurenta na tom putu, momčad tuzlanske Slobode rezultatom 68:61.

- Igrali smo zaista zahtjevnu utakmicu, značajnu zbog stanja na ljestvici i bilo je zbog toga dosta pogrešaka i nervoze. Ali naša želja u presudnim trenucima, koncentracija i mirna završnica su prelomili meč i odveli ga na našu stranu. Držali smo tempo tijekom čitavog meča i zasluženo dobili, komentirao je trener Zrinjskog Zoran Glomazić.

Domaćini su imali dobru potporu publike koja ih je, kao i protiv Širokog, nosila do važnih bodova.

- Hvala publici koja je došla u velikom broju, dala nam potporu jer bez njih sigurno ne bismo uspjeli ovo napraviti. Momci su ovo zaslužili, imamo samo dva igrača sa strane. Čestitam i svaka čast igračima na koncentraciji i pristupu tijekom čitave utakmice. Sloboda je bila u naletu od pet pobjeda i uspjeli smo to prekinuti, rekao je Glomazić.

Vedran Princ je s 13 koševa (uz po 4 skoka i asistencije) predvodio momčad, dok su po 12 poena dodali Ivica Petrić (uz 9 skokova) i Mihailo Sekulović. Po 11 su ubacili Ali Demić (uz 4 skoka) i Jure Brajković koji je imao i 11 skokova. Kod gostiju je bivši igrač Zrinjskog Almir Hasandić imao skor od 16 koševa, 5 skokova i 3 asistencije, a Saša Džambić dodao 12 koševa i 7 skokova.

- Kao što sam i ranije kazao, ovisimo sami o sebi i ako svi rezultati budu kako je realno i očekivano, nama treba samo jedna pobjeda. Međutim, mi idemo već protiv Bosne pokušati to riješiti prije zadnjeg kola, poručio je Glomazić.

Ako se u konačnici stvori krug ekipa s jednakim brojem bodova, Zrinjski ima lošiji skor samo od Slobode.

- Sa Širokim i Kaknjom smo u prednosti tako da smo u bilo kakvom krugu od tri ili četiri ekipe u prednosti spram Kaknja. Utakmica Leotar - Kakanj već može sve riješiti ako domaćini pobijede. Da bismo sve kalkulacije eliminirali, mi ćemo pokušati dobiti utakmicu u Sarajevu, kaže Glomazić.

U posljednja dva kola Zrinjski gostuje u Sarajevu i domaćin je Leotaru. S obzirom da je porazom u Kaknju Bosna ispala iz lige, Plemićima bi posao trebao biti olakšan.

- Bosna je izgubila sve šanse ostati u ligi, tako da mi imamo šansu iako ne mislim da će biti laka utakmica. S druge strane, mi tu imamo imperativ kako bismo sve završili prije zadnjeg kola, zaključio je Zoran Glomazić.

dnevni list