HKK Zrinjski: Plemići mogu do prošlogodišnjih visina

HKK Zrinjski, kk sutjeska, HKK Zrinjski
Plemići su po prvi puta u povijesti osvojili titulu prvaka BiH, Kup Herceg-Bosne, te su uspješno nastupali u 2 ABA Ligi.

Za one odlučujuće utakmice doslovno se tražila karta više, a ljudi iz kluba su morali montirati dodatne tribine kako bi svi navijači ipak uspjeli pogledate sada već epske utakmice protiv Sparsa i Igokee.

Kruna sezone bila je ona pobjeda nad Igokeom u Aleksandrovcu kada su Plemići i osvojili titulu prvaka.

Momčad Hrvoja Vlašića bila je tih dana apsolutni sportski hit, ne samo u Mostaru i Hercegovini, već i puno šire.

U novu sezonu Plemići su ušli sa skoro istim ambicijama. Stručni stožer je na raspolaganju imao roster koji je sposoban ponoviti lanjske uspjehe, ali splet nesretnih okolnosti učinio je da momčad uđe loše u sezonu. Nekoliko ključnih igrača zbog ozljeda nisu prošli cjelokupne pripreme, a na startu sezone izgubljeno je nekoliko utakmica doslovno u posljednjim sekundama.

Nakon svega u nekim medijima objavljena je vijest o smjeni trenera Vlašića, čak smo istim saznali i ime njegovog nasljednika. Naravno da to nije bila istina, i pokušaj je to da se destabilizira momčad pred važne utakmice. Klub je stao iza trenera koji je u gradu na Neretvi košarkaška ikona, i koji zaslužuje biti tu gdje jeste zbog svega što je učinio za Zrinjski i košarku u Mostaru.

Posljednje utakmice donijele se puno bolje partije i Plemići su napravili niz pobjeda, te puni samopouzdanja dočekuju sutrašnji dvoboj protiv momčadi KK Helios Suns. Utakmica je to 2 ABA Lige u kojoj Plemići moraju slaviti pobjedu, kako bi ostali u ovom prestižnom međunarodnom natjecanju. I vaj puta košarkaši trebaju potporu svoje vjerne publike koja ih je nosila prethodne sezone do visina. Plemići su se lani vinuli u te visine, a i ove mogu ponoviti isti uspjeh. Za kraj ostaje nam još samo pozvati navijače da sutra budu uz svoj klub. Naši prvaci zaslužuju svu moguću potporu s tribina.


HKK Zrinjski - KK Helios Suns sutra (srijeda) s početkom u 18. sati u dvorani na Bijelom Brijegu.