HKK Zrinjski: Moramo rehabilitirati igrače pred Ligu za ostanak

HKK Zrinjski, Senad Muminović, opstanak, liga za opstanak
...u Sarajevu (92:83), a nakon čega je postalo jasno da su Plemići i teoretski izbjegli posljednju poziciju Lige 12.

Zrinjski je u istom kolu poražen od trebinjskog Leotara (76:66).

- To je ekipa koja ima široku klupu, ali i kvalitetu. Mi smo se s ovim brojem igrača držali dok smo imali snage. Gosti su znali odakle im prijeti opasnost, a mi smo imali smo jednog raspoloženog košarkaša, Alija Demića. Međutim, objektivno je da nismo s takvim rosterom mogli bolje. Naši mladi nam mogu pomoći u obrani, dok za napad ipak treba dosta više, komentirao je trener Zrinjskog Senad Muminović.

Demić je samo jedan o igrača koji je prethodno imao problem s ozljedom pa se vratio u sastav. Drugih pozitivnih promjena još uvijek nema.

- Samo se Demić vratio, dok su još uvijek van stroja Vedran Princ, Nemanja Bezbradica, Marin Gilja, Kevin Brown. Nadam se da će nam ova stanka u prvenstvu dobro doći jer smo svjesni da će nam svakako biti vrlo teško u Ligi za ostanak, govori Muminović.

S obzirom da su ostvarili plasman u Ligu za ostanak, posljednje dvije utakmice u Ligi 12 neće imati rezultatsku važnost.

- Praktički nam ništa ne znače. Varda će ispasti tako da svakako bodove u duelima s njima ne prenosimo. S druge strane Sparsi su u Ligi za prvaka. Za nas je u ovoj fazi najvažnije rehabilitirati igrače za nastavak natjecanja jer znamo što nas čeka, kaže Muminović.

Kalkulacije pred Ligu za ostanak se već rade...

- Stanje po nas je loše jer samo od Radnika prenosimo više bodova. Očekuje nas velika borba u nastavku, zaključio je Senad Muminović.

Kroz Ligu za ostanak put u niži rang će, pored Varde, pronaći još dvije najslabije momčadi.

Dnevni list