FOTO  HKK Zrinjski - KK Kakanj 85:78 (50:28)

KK Kakanj, HKK Zrinjski
Večeras u okviru 19. kola košarkaškog Prvenstva BiH u dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru gostovala je ekipa KK Kakanj iz Kaknja .


HKK Zrinjski - KK Kakanj 85:78 (25:15, 25-13, 17-24, 18-26)

HKK Zrinjski: Kuzman, Igrutinović, Smajlagić, Princ, Sokolović, Golemac, Demić, Ramljak, Barač, Brummitt, Miličević, Šamadan

KK Kakanj: Dedić, Talić, Mešinović, Zahiragić, Negovanović, Maksimović, Mirković, Božović, Buza, Muflizović, Tepić, Palavra

U derbiju 19.kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine košarkaši mostarskog Zrinjskog prikazali su fantastičnu igru.

Dobra igra kako u obrani tako i u napadu Plemići dobijaju prvo poluvrijeme sa visokih 50-28.U ovom djelu vrijedno je istaći 100% učinak Ramljaka a i ostali Plemići su imali visoku učinak. Realizacija šuta za tri poena kod Plemića kako pokazuje statistika kao i u prethodnim susretima je kronično loša  samo 31%(prvo poluvrijeme).

U drugom poluvremenu Plemići se opuštaju i nastavljaju sa lošom realizacijom za tri poena tako da gosti uspjevaju dobit treću četvrtinu.

U četvrtoj četvrtini gosti igraju veoma dobru obranu i sa rasploženim Božovićem polako ali sigurno pristižu veliki rezultatski zaostatak iz prvog poluvremena.

Na  kraju drama gosti dolaze na samo 6 pona minusa ali na kraju Plemići zahvaljujući velikoj prednosti iz prvog poluvremena dolaze do zaslužene pobjede.

Kod Zrinjskog su se istakli Smajlagić sa 14 koševa,  Sokolović sa 11, Ramljak 20 koševa i 3 skoka, Brummitt sa 13 koševa i 4 skoka te Igrutinović sa 9 koševa. Kod gostiju bolji od ostalih bio je Božović sa 34 koša i 11 skokova te Mirković sa 14 koševa.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info