FOTO  HKK Zrinjski-KK Igokea 78:77

Bila je to utakmica koja dovodi gledatelje u dvoranu, a da Mostar ima sportsku dvoranu vjerojatno bi večeras u izvanrednoj utakmici uživalo puno više navijača. Ovako oko 350 njih je nazočilo utakmici koju su nažalost pratili bez semafora jer je isti pokvaren, te je donesen zamjenski.

Igokea je došla u Mostar kao izraziti favorit, a iz Zrinjskog su najavili borbu do zadnje kapi znoja. To je mlada momčad Zrinjskog i ostvarila i fanatičnom borbenošću anulirani su svi nedostatci koje ova momčad ima. Doduše Plemići su večeras bili jači za novog igrača Kapelana, koji je itekako dao svoj doprinos u večerašnjoj pobjedi.

Prvo poluvrijeme bilo je koliko toliko izjednačeno i gosti su imali malu prednost. Na odmor se otišlo sa rezultatom 32:38.

Početkom drugog dijela gosti odlaze na plus 10 poena, i utakmica se prelomila ulaskom Hana u momčad Zrinjskog zahvaljujući kome su Plemići ponovo u igri. U zadnju četvrtinu ulazi se sa rezultatom 52:53.

U zadnjoj četvrtini prava drama do posljednje sekunde. Neizvjesnost je podigla cijelu dvoranu na noge, a Plemići su pobjedu iščupali koševima Radulovića u posljednjim sekundama. Imali su gosti 7. sekundi za zadnji napad, ali nisu uspjeli poentirati. Nakon toga uslijedilo je veliko slavlje košarkaša Zrinjskog.

Cijela momčad Zrinjskog odigrala je dobro, a vrijedi izdvojiti Klaricu i Jonesa sa po 14, Avdibegovića sa 11, te Kapelana sa 9 koševa. Kod gostiju bolji od ostalih bili su Brkić i Komatina sa po 15. postignutih poena.

hercegovina.info