HKK Zrinjski: Juniori zadovoljili prikazanim, cilj u sljedećoj sezoni otići stepenicu više

ABA liga, kosarka, HKK Zrinjski, ABA liga

Nedjeljko Zelenika trener juniora te Zrinjski II zadovoljan je prikazanim jer se napravio iskorak u pojedinim segmentima igre i natjecanja u ligi HercegBosne.

"Moram reći da je sezona bila duga i naporna. Oko 70 utakmica je odigrano u nepunih godinu dana, jer smo igrali na tri fronta sa juniorskom ekipom koja je bila pojačana sa dva starija igrača te dva kadeta. U prvenstvu HercegBosne juniori su završili na drugoj poziciji iza Širokog sa kojim smo odigrali dvije vrlo dobre i neizvjesne utakmice. Seniorsko natjecanje u ligi HercegBosne je prošlo vrlo zadovoljavajuće jer se napravio iskorak u broju pobjeda."

Proteklu sezonu košarkaši Zrinjskog nastupili su i u zajedničkoj ligi BiH gdje su bili jedini predstavnici iz Saveza HercegBosne

"Juniorsku ligu BiH sam osobno inzistirao da igramo jer sam smatrao da djeci može samo biti od koristi broj utakmica i iskustvo koje će dobiti. Kroz kvalitetne utakmice djeca su napredovala što je i pokazatelj da su jer su tri igrača pozvana u reprezentaciju BiH, što je uspjeh i za njih i za klub."

Mladi košarkaši imali su veoma naporan i jak ritam odigravanja utakmica, a znalo se desiti da u 14 dana uz putovanja odigra i do 7 utakmica.

"Ostaje žal što nismo uspjeli ući u četiri najbolje ekipe u ligi mladih jer smo u dvije ključne utakmice bili bez nekih važnih igrača koji su bili povrijeđeni."

Zelenika je igračima dao zasluženi odmor do 13. kolovoza do kada će svaki od njih pojedinačno imati zadatke koje će obavljati do početka priprema za narednu sezonu.

Plan za sljedeću sezonu je pripremiti igrači što više taktički i tehički za prvi tim, te u svim natjecanjima otići stepenicu više.

Na kraju bih čestitao i Upravi kluba koja je odlično radila protekli period te su to prepoznali u ABA ligi gdje će Zrinjski nastupiti u međunarodnom natjecanju od ove sezone. Nadam se da ćemo uz kvalitetan rad iduću godinu igrati juniorsku ABA ligu, zaključio je Zelenika na kraju razgovora.

HKK Zrinjski