HKK Zrinjski: Juniori spremni za nadolazeće prvenstvo

HKK Zrinjski
Prvi turnir su odigrali u Nevesinju. Turnir se održaje svake godine, a naši juniori su učestvovali ove godine zajedno sa Hercegovcem iz Bileće, Sedmicom iz Podgorice, kampom Partizana, kampom Romanija te domaćinom Veležom iz Nevesinja.

Zrinjski je osvojio 3. mjesto zbog nesretnog poraza od Hercegovca te izostanka nekolicine igrača. Turnir je osvojila ekipa KK Hercegovac.

Rezultati:

Zrinjski - Hercegovac 58:61 ,

Zrinjski - Kamp Romanija 60:58 ,

3.mjesto:

Zrinjski - Velež 67:35

Ekipa je otišla u sastavu: Manjgo, Hukara, Gilja, Golemac, Ćorić, Zovko, Sudar, Ćavar, Kolovrat, Božić, Mustapić. Trener Princ.

 

Nakon turnira u Nevesinju, juniori HKK Zrinjskog su pozvani na dosta jak turnir u Kaštele kraj Splita.Turnir se igrao u počast Dine Nikolova stradalog mladića u prometnoj nesreći, člana KK Kaštela. Rezultat možda loš, ali turnir je poslužio za uigravanje jer se ekipa okupila samo nekoliko dana prije turnira . Pored Zrinjskog na turniru su učestovali KK Split, KK Šibenik i domaćin KK Kaštela.

Kaštela - Zrinjski 79:72

Kaštela: Odak 12, Malenica 9, Širić 8, Tokić, Blažević 14, Špralja 6, Katić 26, Madunić, Vukasović 4, Mikačić, Prolić, Baković. Trener: Boris Kurtović

Zrinjski: Kolovrat, Mustapić, Kuzman 24, Manjgo 11, Soldo, Ćorić, Hukara 6, Brkić, Gilja 10, Golemac 11, Sudar, Zelenika 10, Raguž. Trener: Branko Princ

Šibenik - Zrinjski 84 : 68

Šibenik: Radovčić 5, Badžim 23, Kalpić 22, Vučenović, Andabaka 11, Rudan 2, Vujčević 21, Chiabov, Kašić, Paić. Treneri: Miro Jurić i Petar Maleš

Zrinjski: Kolovrat, Mustapić, Kuzman 15, Manjgo 15, Soldo 2, Ćorić 4, Hukara 4, Brkić, Gilja 18, Golemac 10, Sudar, Zelenika, Raguž. Trener: Branko Princ

Turnir je osvojila ekipa KK Splita.

Nakon Kaštela, Zrinjski je dobio i poziv na jedan od najjačih turnira u regiji. Turnir se odigrao u Vitezu pod nazivom Jozo+8. Naziv turnira je dat po momku Jozi i još osmorici momaka koji su stradali od ratne granate na basket terenu. Naši juniori su imali čast učestovati na turniru zajedno sa Cibonom iz Zagreba, Širokim, Čelikom iz Zenice, Sparsima iz Sarajeva, Jolly iz Šibenika, Bosnom iz Sarajeva i domaćinom Vitezom.

„CIBONA" ZAGREB - „ZRINJSKI HT" MOSTAR 117 : 62

„ČELIK" ZENICA - „ZRINJSKI HT" MOSTAR 56 : 66

„SPARS" SARAJEVO - „ZRINJSKI HT" MOSTAR 67 : 48

ZA 5. MJESTO: "ZRINJSKI HT" - "ŠIROKI PRIMORKA" 64 : 80

Zrinjski je zauzeo 6. solidno mjesto. Idividualno su se istakli protiv Cibone Manjgo sa 27 i Kuzman sa 23 poena. Gilja je bio najefikasniji protiv Čelika sa 18 poena zajedno sa Hukarom 13 poena, protiv Sparsa su ekipu predvodili Gilja i Manjgo sa 16 poena, a protiv Širokog se istakao Kuzman sa 24 poena.

Turnir je osvojila ekipa Cibone pobjedivši Bosnu u finalu.

Do početka sezone je još dosta ostalo, momci će radit naporno da bi je što spremnije dočekali. Planirano je još nekoliko utakmica, jer će sezona biti naporna. Igrat će se paralelno dvije lige: Premier liga BiH te liga Herceg-Bosne.

Portal HERCEGOVINA.info želi puno sreće juniorima HKK Zrinjskom u predstojećoj sezoni.