HKK Zrinjski: Ima nešto vrjednije od zlata

HKK Zrinjski
U prvom dijelu sezone puno smo više pisali o HKK Zrinjski, uzornom sportskom kolektivu koji je po prvi puta u povijesti osvojio titulu prvaka BiH. Plemići su bili superiorni, igrali su košarku za oko, i to je prepoznala mostarska publika koja je u više navrata punila dvoranu na Bijelom Brijegu da bi bila uz Plemiće, Poduzetni ljudi iz Uprave kluba potrudili su se montirati dodatne tribine, tako da se HKK Zrinjski može podičiti da drži rekord po posjećenosti u dvorani na Bijelom Brijegu.

Uprava je i ta dvorana bila česta tema naših članaka, s obzirom na to da istu koristi i Osnovna škola, kao i veliki broj mostarskih klubova iz svih dvoranskih sportova. Pisali smo da je osvajanje naslova u gradu bez dvorane ravno osvajanju nekog velikog europskom natjecanju. Ljubiteljima košarke još su u sjećanju one velike utakmice koje su Plemići igrali protiv Sparsa i Igokee za naslov, kao i one koje su košarkaši HKK Zrinjski igrali u svom premijernom nastupu u 2. ABA Ligi. U gradu na Neretvi će se još dugo pričati i o proslavi naslova na mostarskom šetalištu.

Nakon svega došla je nova sezona. Ambicije velike, i trebalo je potvrditi da ona prošla sezona nije plod slučajnosti nego odličnog rada, kako igrača na parketu, tako i Uprave kluba. Ta sinergija donijela je gradu na Neretvi naslov prvaka koji se u onoj školskoj dvorani sanjao dugi niz godina. U ovom gradu puno toga je što se tiče sporta nedostupno i nedostižno, a HKK Zrinjski je pokazao da se i snovi mogu ostvariti kada se poslože sve kockice. Uprava kluba osnažena mladim ljudima pokazala je da se sve može kada se hoće.

Nova sezona nije počela kako se očekivalo. Prije svega razloge toga treba tražiti u ozljedama nekoliko ključnih igrača na početku sezone. Znali su mnogi da je to samo prolazna kriza, te su brže bolje provukli vijest da je s klupe Plemića smijenjen Hrvoje Vlašić, pokušavajući tako dodatno unijeti nervozu u redove prvaka. S druge strane Uprava kluba je znala da će stvari leći na svije mjesto i nije se ni razmišljalo o smjeni trenera koji je donio titulu prvaka u Mostar. Hrvoje Vlašić kao takav ima puno više kredita i kod navijača koji cijene sve što je on učinio za Zrinjski otkada je na klupi Plemića.

Na koncu kriza(ako se uopće par loših rezultata može nazvati krizom )je prošla i Plemići su se vratili na pobjedničke staze iz prošle sezone. Nema nikakve sumnje da će Plemići nastaviti taj niz, te navijači vjeruju u reprizu prošle sezone kada se slavila ta povijesna titula.

Zrinjski možda nema dvoranu kakvu zaslužuje, nema ni blizu novaca koliko na raspolaganju imaju protivnici, ali Zrinjski ima nešto vrjednije od zlata, a to je vjera u sebe i Plemićko srce prvaka. Nikada nemojte podcijeniti Zrinjski i to Plemićko srce, košarkašima prvaka to je samo dodatni motiv ponoviti uspjeh iz prošle sezone.

HERCEGOVINA.info