HKK Zrinjski: Igranje Druge ABA lige dodatni motiv da se još više uzdignemo

24.07.2017

HKK Zrinjski Mostar predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u regionalnoj košarkaškoj Drugoj ABA ligi

U premijernoj sezoni Druge ABA lige nastupit će 12 sudionika, a već je poznato njih 10( Krka, Rogaška, Split, Bosna Royal, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid)

Nakon saznanja da će HKK Zrinjski biti sudionik Druge ABA lige Upravni odbor kluba je sa oduševljenjem primio vijest:

"Cijeli Upravni odbor kluba je sa velikim oduševljenjem primio danas popodne vijest o ulasku našega kluba u vrlo jako međunarodno takmičenje. Potvrda da smo dobro radili u klubu zadnjih godina. Strategija i vizija je bila jasna, postepeno dizanje kluba kako organizacijski tako i igrački.

Današnja odluka vodstva ABA lige bit će nam dodatni motiv da se još više uzdignemo u svakom pogledu i predstavimo se u najboljem svjetlu u susjednim zemljama. Ovom odlukom naš klub za sada će biti jedini sportski kolektiv iz Hercegovine koji nastupa kroz cijelu godinu u jednom međunarodnom takmičenju" kazao je Igor Marić potpredsjednik HKK Zrinjski.

Zadovoljstvo nije krio ni trener Hrvoje Vlašić:

"Odlična vijest za klub, mislim da je prepoznat kvalitetan rad kluba na svim nivoima i mislim da nam je tu mjesto što smo svojim igrama i profesionalnim odnosom dokazali u prošloj sezoni! Sad se moramo posložiti u kratkom toku i nastavit sa radom" zaključio je Vlašić.

Pobjednik Druge ABA lige plasirat će se u Prvu ABA ligu dok će pobjednik Prve ABA lige imati osigurano mjesto u Euroligi.

loading...