HKK Zrinjski: Cilj sredina ljestvice i afirmacija mladih košarkaša

Zrinjski-Leotar
Zrinjski u novu sezonu ulazi sa dosta promjena u sastavu. Klub su napustili Nikola Lalić, Almir Hasandić, Branimir Mašić, Ivica Petrić i Draško Albijanić, a novi članovi mostarskog kluba su Milorad Šutulović, Ali Demić, Mihailo Sekulović i Vedran Princ.

"Mislim da spremno dočekujemo prvenstvo, napravilo smo dobru ekipu. Mladi igrači su napredovali, te uz nove igrače imamo kvalitetu da odigramo dobru sezonu. Naš je osnovni cilj afirmacija mladih igrača, pa sada s nama trenirati pet juniora koje kroz treninge pripremamo za seniorsku ekipu. Sigurno da je ova ekipa neće doći u situaciju da se bori za ostanak u Prvoj ligi, kao što je to bio slučaj prošle sezone. Bit ćemo u sredini ljestvice, ako nam se ukaže prilika da budemo među 5 ekipa znat ćemo je iskoristiti", riječi su trenera Zrinjskog Zoran Glomazića.

Milorad Šutulović koji je u Zrinjski stigao iz Leotara s nestrpljenjem očekuje početak sezone.

"Mi novi igrači imamo veliku želju da se dokažemo u dresu Zrinjskog. Ekipa je mlada, dobro smo radili u pripremama, atmosfera u svlačionici je dobro, tako da imamo sve preduvjete za dobro otvaranje sezone", istaknuo je Šutulović.

U prvom kolu prvenstva BiH košarkaši Zrinjskog dočekuju ekipu Varde, koja je prošle sezone slavila u oba međusoebna susreta.

"Kao i mi, i ekipa Varde je doživjela dosta promjena. Oni su relativna nepoznanica za sve, doveli su jako dobre igrače iz Srbije u što smo mogli uvjeriti gledajući CD s njihovom utakmciom. Ipak, mislim da mi imamo energiju i kvalitetu da pred svojim navijačima dođemo do pobjede", poručio je trener Glomazić.

Iz sarajevske Bosne u Zrinjski je stigao Ali Demić, koji također vjeruje u pozitivan ishod subotnje utakmice za Mostarce.

"Imamo veoma mladu ekipu, od iskusnijih tu je samo Vedran Princ koji svojim ponašanjem i igrom nam donosi dodatnu dimenziju. U pripremnom razdoblju odigrali smo dosta zahtjevnih utakmica, u kojima je bilo i dobrih i loših stvari. Sutra ćemo dati svoj maksimum i nadam se da će to biti dovoljno za pobjedu na otvaranju Lige", riječi su Demića.

Trener Zrinjskog Zoran Glomazić smatra kako će natjecanje u Ligi 13 biti kvalitetno u odnosu na prošlosezonsko izdanje košarkaškog prvenstva BiH.

"Po mom mišljenju 7-8 ekipa će se boriti za doigravanje. Tu je prije svega Široki koji je zadržao Bilonovca, Katića i Mikulića, te doveo nekoliko novih igrača. Sloboda, Čelik, Mladost i Sparsi također imaju kvalitetne ekipe, a velike ambicije ima i Leotar", komentar je Glomazića.

U četvrtak 23. listopada je bila 22. obljetnica od osnivanja HKK Zrinjski. Klub nije organizirao službenu proslavu, a sa konferencija za novinare poslan je poziv gledateljima da podrže Zrinjski na otvaranju sezone. Susret između HKK Zrinjski i KK Varda igra se u subotu u 20 sati, a ulaz na utakmicu u dvorani na Bijelom brijegu je besplatan.

 Pogled.ba