HKK Zrinjski: Cilj plasman u Ligu za prvaka

HKK Zrinjski, Turnir Marijofil Džidić, KK Zadar, HKK Zrinjski, prva liga BiH košarka, HKK Zrinjski
U odnosu na prošlu sezonu momčad nije doživjela puno promjena. Vukota Pavić koji je igrao samo u završnici prošle sezone napustio je klub, a dogovorena je suradnja s bivšim igračem Mladosti Draškom Kneževićem, te Amerikancem Torrionom Brummittom.

Sezonu 2015/16 Zrinjski je otvorio sa trenerom Zoranom Glomazićem, njega je potom zamijenio Senad Muminović, a u novoj sezoni momčad će voditi hrvatski trener Hrvoje Vlašić.

"Nakon dugih priprema jedva čekamo početak sezone. Imali smo 10 utakmica u pripremnom razdoblju, bilo je i dobrih i manje dobrih stvari. Ove utakmice su nam poslužile da možemo napraviti korekciju ono što nije bilo dobro i da vidimo koliko spremni ulazimo u prvenstvo", kazao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić i osvrnuo se na prvog protivnika u sezoni:

"Ekipa Leotara nije nimalo za podcijeniti. To je momčad koja je dugo na okupu, sastavljena je većinom od domaćih igrača, ekipa koja možemo biti opasna ukoliko joj se ostavi prostora. Mi igramo kući, moramo se na taj način postaviti, želimo s pobjedom otvoriti prvenstvo. Neće nam biti nimalo lako, i mislim da ćemo se morati dobro potruditi da bi ostvarili uspjeh".

Draško Knežević trebao bi predstavljati najveće pojačanje za Zrinjski. Osim za Mladosti ovaj 23-godišnjak igrao je i za momčad Igokee.

"Mislim da smo odradili dobre pripreme i da će nam se trud isplatiti. Prva utakmice je protiv Leotara koji je nezgodan protivnik, a prošle sezone su igrali Ligu za prvaka. Nadam se da ćemo dobrom igrom doći do pobjede i to svi očekujemo", poručio je Knežević.

Jedan od ciljeva Zrinjskog u novoj sezoni je afirmacija mladih igrača. Puno se očekuje od Matea Zovke koji je ponikao u omladinskom pogonu mostarskog kluba.

"Dosada je sve uredu, ekipa me odlično prihvatila.Puno mi je lakše igrati uz iskusne igrače koji igraju niz godina. Daju mi savjeti i to mi puno znači", istaknuo je Zovko.

Ivan Begić smatra kako Zrinjski ima kvalitetnu momčad koja je spremna za rezultatski iskorak u odnosu na prošlu sezonu.

"Cilj nam je izboriti Ligu prvaka, imamo kvalitetnu ekipu i mislim da je to realno", rekao je Begić.

Dobru atmosferu u klubu malo je narušila ozljeda kapetana Vedrana Princa, čiji se povratak na parket očekuje za 10-tak dana.

"Malo nas je poremetila ozljeda Princa, on je sigurno stožerni igrač oko kojega se sve vrti. To je igrač koji ima ogromno iskustvo, jednu kvalitetu koja se ne može sresti svaki dan na ovim prostorima. To nas je poremetilo, pa smo morali dosta toga mijenjati, adaptirati se", riječi su trenera Hrvoja Vlašića.

Utakmica između Zrinjskog i Leotara igra se u subotu u 20 sati u dvorani na Bijelom Brijegu, a domaćini su najavili bogatu nagradnu igru za gledatelje.

Pogled.ba