HKK Široki: Zadovoljstvo vlada zbog solidnih nastupa

HKK Široki, KK Maccabi, HKK Široki, Ivan Velić, HKK Široki, ABA liga, uspjeh
...favoriziranom domaćinu u porazu od 75:70.

Bio je to treći negativan ishod na otvaranju sezone, uz ranije izborene dvije pobjede.
- Pokazali smo ono što smo igrali i u dosadašnja četiri kola. Nastupili smo s respektom, ali i bez straha. Sama činjenica da smo bili u prilici dobiti utakmicu, a za što nam je nedostajalo samo malo iskustva, puno govori, kaže trener Širokog Ivan Velić.
Naš prvak je imao 25 izgubljenih lopti. - To je presudilo, međutim, valja istaknuti da smo i pored toga imali svoju šansu za pobjedu. Na ovom segmentu svakako moramo poraditi kako se toliki broj izgubljenih lopti ne bi i u budućnosti događao, napominje Velić.
Na startu natjecanja i u dosta teškom rasporedu Široki je upisao dvije pobjede i tri poraza.
- U ocjeni starta u natjecanje ne brojim pobjede i poraze nego to kako momčad izgleda na terenu i igra, a mislim da s tim možemo biti zadovoljni. Napretka svakako ima, govori Velić.
Između dvije utakmice natjecanja Širokobriježani imaju sedam dana.
- Spremamo se za idući meč po nekom našem ustaljenom ritmu, koji ne mijenjamo bez obzira na protivnika, pojašnjava Velić.
Momčad će ponovno gostovati, ovaj put kod Zlatoroga u Laškom (nedjelja, 20 sati). Protivnik je Ligu otvorio s pet vezanih poraza.
- Zlatorog je odlično posložena i mlada momčad s dobrim sustavom igre bez obzira na slabe rezultate koji su uzrokovani i teškim rasporedom. Oni će sigurno pokušati pobijediti nas, dok ćemo mi nastojati ponoviti dobre igre kakve pružamo od početka prvenstva, najavljuje Velić.
Osim sitnih ozljeda kakve sportaše u treningu često prate, značajnijih zdravstvenih tegoba nekoliko dana prije susreta među Širokobriježanima nema.
- Mislim da su dvije momčadi po kvaliteti tu negdje. S obzirom na njihove ambicije da ostanu u ovoj ligi sigurno je za očekivati zanimljivu utakmicu, zaključio je Ivan Velić.

Dnevni-list