HKK Široki Wwin-KK Olimpija 80:83

ABA liga: HKK Široki Wwin-KK Split 101:64
Prve dvije četvrtine igrala se egal utakmica i obje momčadi nisu uspijevale napraviti veću razliku. Prva četvrtina okončana je rezultatom 17:17, da bi ubačajem sa zvukom sirene gosti na poluvrijeme otišli sa dva poena prednosti 39:41.

Nakon odmora Široki kreće furiozno serijom od 8:0. Odličnom obranom zatvorili su prilaze svome košu i laganim rješenjima u napadu do kraja treće četvrtine Široki je imao prednost od +16 (66:50). Već tada su mnogi u dvorani počeli slaviti novu pobjedu.

No, tako nisu mislili gosti iz Ljubljane, ali ni suci koji su ‘zakomplicirali'.posljednju četvrtinu. Do tada, najboljem pojedincu na parketu Planiniću su najprije u napadu svirali diskutabilnu četvrtu osobnu, da bi nedugo zatim dobio i petu, isključujuću kada je blokirao napad Ljubljančana. Planinić je iznenađeno reagirao na tu odluku, pa mu je Saša Maričić svirao i tehničku. Koševima iz bacanja i trojkom Blažića gosti dolaze do izjednačenja 73:73, a u posljednju minutu se ušlo također neriješenim rezultatom 76:76.

U posljednjoj minuti domaći nisu uspjeli konsolidirati redove, a gosti su sigurnim bacanjima stigli do pobjede, nakon što su posljednju četvrtinu, u kojoj je Široki prokockao +16, dobili rezultatom 14:33.

U redovima domaćih istaknuli su se Planinić s 20, Šutalo 19 i Barać 13 poena, dok je goste do pobjede vodio Jaka Blažič sa 31 poenom, Prepelič je dodao 13, a Baynes 12.

ABCportal.info