HKK Široki uvjerljivo porazio Zadar

Bez većih problema Široki je pobijedio Zadar, rezultatom 66:44. Tom pobjedom momčad iz Širokog izborila je nastup u sutrašnjem finalu, gdje ih čeka pobjednik susreta Jolly Jadranska banka - Split koji slijedi

Susret sa Širokim na Baldekinu Zadranima je bila prva pripremna utakmica, dok ih Širokobriježani iza sebe imaju daleko više (između ostalih i turnir kojemu su bili organizatori, a sudjelovali su Cibona, Cedevita i Jolly JB).

Zadrani su preko Ivanova došli do prvog koša na utakmici, ali bilo je to ujedno i njihovo jedino vodstvo. Pilepić je uzvratio s četiri koša u nizu, priključio se i Šakić i nakon nekoliko uvodnih minuta Široki je vodio sa 6-2. Do kraja prve četvrtine prednost je još rasla, trica Šakića Velićevoj momčadi donijela je i plus sedam u devetoj minuti utakmice. Na kraju četvrtine Zadrani su imali minus pet, nakon koša Olivarija (10-15).

Prednost stečenu u prvoj četvrtini Širokobriježani su sigurno čuvali na početku druge četvrtine. Ipak, Zadar se u 17. minuti približava na minus četiri (20-24), no, momčad iz Širokog Brijega tad ponovno prebacuje u brzinu više i do odmora prednost je na okruglih plus deset (32-22). Najzaslužniji za to je Fran Pilepić koji je vezao dvije trice, drugu na samom isteku poluvremena.

U skoku su bolji bili Zadrani, imali su šest skokova više, ali i 11 izgubljenih lopti u 20 minuta igre. U tom periodu igre ostali su i bez šuta za tri poena. Nastavak je ponudio sličnu igru kao u prvom poluvremenu. Prednost je tek kratkotrajno, na minus šest (30-36), smanjio Ivanov, ali Široki vrlo brzo uzvraća, pa prednost raste do plus 14 (30-44) u 28. minuti.

Rezultatom 33:46 ušlo se u posljednju dionicu igre. Naletilić i Barać otvaraju zadnju četvrtinu s 4-0, pa prednost Širokog raste na do tada najvećih +17 (33-50). Do kraja utakmice Zadrani nisu u niti jednom trenutku uspjeli zaprijetiti, razlika se nije spuštala ispod 12 - 13 koševa razlike. Završilo je na kraju pobjedom Širokog s 22 razlike (66-44).

Kod pobjednika najefikasniji Pilepić sa 17, Zadrane su s po devet koševa predvodili Delaš i Ivanov.

Pipanovu momčad sutra u 17 sati čeka poraženi, a Široki Brijeg pobjednici iz susreta u kojem se sastaju Jolly Jadranska banka Šibenik i Split koji počinje u 19 sati.

ezadar