FOTO  HKK Široki srušio Zvezdu na Pecari

HKK Široki, KK Crvena zvezda, HKK Široki, ABA liga, HKK Široki, HKK Široki Primorka, kosarka, KK Igokea
Zvezda je odlično otvorila susret, pa su nakon pet minuta igre imali osam poena prednosti 10:2. Ipak, Široki nije dopustio beogradskom timu da ode na veću prednost od osam razlike. Odigrali su jako dobro završnicu prve četvrtine, a Zvezda je nakon prvih 10 minuta imala četiri poena prednosti 17:13.

Zvezda je vodila i većim dijelom druge četvrtine. Široki se držao odlično, a trojkom Borisa Baraća na tri minute do kraja prvog poluvremena došli su do prvog vodstva na utakmici 27:26. Uspio je Široki zadržati prednost do kraja poluvremena, pa je naš predstavnik sa tri poena prednosti (38:35) otišao na odmor.

Odlična igra viceprvaka Bosne i Hercegovine nastavljena je i u trećoj četvrtini. U finišu ovog dijela igre imali su i osam poena prednosti 58:50, ali je Zvezda serijom od 5:0 u finišu četvrtine došla ponovo na samo tri poena zaostatka 58:55.

Ukupna serija Zvezde ibila je 10:0, te su gosti ponovo došli do prednosti početkom zadnje dionice, ali se Širokobriježani nisu predavali. Imao je Široki minimalnu prednost u završnici utakmice, a prednost su uspjeli zadržati i na kraju slaviti pobjedu protiv favorizovane ekipu iz Beograda.

Boris Barać je predvodio Široki sa 25 poena, Domagoj Bošnjak je dodao 17, dok su kod Zvezde Blake Schilb i DeMarcus Nelson ubacili po 12 poena.