HKK Široki Primorka -MTZ 67:63

HKK Široki, MTZ, ABA liga, HKK Široki, ABA liga, josip bilinovac, HKK Široki, HKK Široki Brijeg, KK Igokea, ABA liga, HKK Široki Brijeg, HKK Široki, ABA liga, HKK Široki Brijeg, KK Igokea, HKK Široki, KK Igokea, HKK Široki, KK Igokea, HKK Široki Brijeg, HKK Široki, KK Igokea, HKK Široki Brijeg, KK Igokea, KK Igokea, HKK Široki, HKK Široki Brijeg, KK Igokea, HKK Široki, romeo bilinovac, HKK Široki Brijeg, ostavka
. I to na najbolji mogući način. Momčad Jakše Vulića je velikom borbenošću i agresivnošću nadoknadila -21 koš razlike, izborila produžetak i na koncu slavila veliku i važnu pobjedu 67:63 (14:17, 7:22, 19:7, 14:8, 13:9).

I Široki Primorka i MZT Skopje su u grču odigrali utakmicu u kojoj smo tek u dramatičnoj završnici dobili pobjednika. Gosti iz Skopja su otvorili utakmicu vodstvom 0:4 i praktički tijekom cijele prve četvrtine održavali tu razliku. Uvodnih deset minuta riješili su u svoju korist 14:17.

U drugoj četvrtini na terenu je postojala samo jedna momčad. MZT je serijom 0:14 otvorili drugu četvrtinu. Odličnom igrom u obrani su u potpunosti zaustavili domaćina. Tek u sedmoj minuti druge četvrtine Široki je preko Rikića postigao prve koševe iz igre. U samoj završnici poluvremena gosti su imali velikih +21 (18:39). Tricom Bilinovca za 21:39 završeno je poluvrijeme.

Iako su, zasigurno, rijetki očekivali da će se Široki vratiti, momčad Jakše Vulića je u nastavku lagano topila prednost. Široki se Makedoncima suprotstavio agresivnom obranom i velikom borbenošću. Iz minute u minutu se topila prednost MZT-a. Jones, Buva, Opačak i Rikić su pogađali ključne koševe. U velikom naletu domaćina, ''suprotstavio'' im se i slovenski sudac Matej Boltauzer koji je svirao nekoliko diskutabilnih situacija u korist gostiju. Na -6 (40:46) svirao je prekršaj u napadu za Široki. Umjesto prekršaja na Jonesu, ovaj Slovenac je dosudio tehničku za klupu Širokog.

No, petorka Buva, Bošnjak, Opačak, Jones i Petrović su nakon toga stisnuli još jače i konstantno puhali za vratom gostima u posljednjoj četvrtini. Svi u dvorani su očekivali konačnu prijelom na stranu svojih ljubimaca. Na 58 sekundi do kraja Buva je pod prekršajem pogodio za prvo izjednačenje Širokog u utakmici. Do kraja utakmice nije bilo koševa, Jones je pokušao ulaskom pod obruč pogoditi, ali je njegov pokušaj izmigoljio iz obruča. Regularni dio je završio bez pobjednika 54:54.

Tek u prvoj minuti produžetka domaćini su prvi put imali vodstvo na utakmici. Rikić je pogodio za 56:54. Igralo se s puno nervoze i grešaka na obje strane, pogotovo ako se dodaju neke sudačke diskutabilne presude. Ipak u samoj završnici se domaćini bolje snalaze i dolaze do velike pobjede. Pobjede koja, nadamo se, donosi bolje vrijeme...

Široki Primorka - MZT Skopje Aerodrom 67:63 (14:17, 7:22, 19:7, 14:8, 13:9)

ŠIROKI PRIMORKA: Vragović 7, Babić, Katić 2, Mikulić, Petrović 5 (9 sk), Bilinovac 3, Kaštropil, Bošnjak 6, Jones 15, Buva 14 (14 sk), Rikić 11, Opačak 4.
MZT SKOPJE AERODROM: Sinovec 7, Markovski 3, Kostoski 6, Stajić, Lučić 18 (5 sk), Stojanovski 4, Gečevski 12, Mladenovski, Čekovski 4 (5 sk), Otašević 6, Reynolds, Davis 3.

abcportal.info