HKK Široki predstavio pojačanja za novu sezonu

Košarkaši HKK Široki Wwin prvaci BiH
Najavljen je i 14. tradicionalni košarkaški turnir "Široki 2012" koji se igra u petak i subotu, a na kojem će nastupiti dva ABA ligaša, Split i Široki WWin, te dva hrvatska prvoligaša Zagreb CO i Jolly JBS. Turnir u petak u 18 sati otvaraju Splićani i Zagrebaši, a zanimljivo je da će u dresu Splita prvi put zaigrati najbolji europski junior Dario Šarić.

Od novih igrača na Pecari je prvo predstavljen povratnik u redove Širokog, organizator igre Vedran Morović koji je naglasio: "Drago mi je što sam se vratio u Široki gdje sam imao odličnu sezonu. Uvodni dio priprema smo trkački dobro odradili. Sad nas čeka uigravanje na parketu. Trebat će vremena jer smo bili nekompletni. U odnosu na moj prvi boravak ovdje, nedostaju neki igrači, no stigli su novi, dobro radimo i vjerujem da će se to isplatiti"

Pojačanje iz Hemofarma, šuter Marko Šutalo izrazio je zadovoljstvo što je došao u prvaka BiH. "Veliko mi je zadovoljstvo što sam došao u jedan trofejni i jako dobro organizirani klub kao što je Široki. Zahvaljujem suigračima što su me primili kao da sam tu godinama. Dat ću sve od sebe da ispunim očekivanja uprave, trenera i suigrača i da napravimo što bolji rezultat. Vjerujem da će Široki igrati dobro kao i do sada".

Čak 219 centimetara visoki centar Mostarac Robert Rikić kratko je izjavio: "Hvala svima u klubu što su mi dali priliku da se pokažem. Meni će svaka minuta u igri biti zlata vrijedna". I trener Ivan Velić je zadovoljan novim igračima: "Zadovoljan sam trojicom novih košarkaša što se tiče njihove igračke kvalitete i karakternih osobina. Na njima je samo da rade i vjerujem da će se uklopiti u naš sustav rada. Trebat će nam vremena da se uigramo više nego drugim klubovima, jer su nam reprezentativci kasnili na pripreme".

Inače, prvu utakmicu na turniru "Široki 2012" u petak u 18 sati otvaraju Zagreb i Split, u čijem dresu bi prvi put trebao zaigrati i najbolji europski junior Dario Šarić. Dva sata kasnije domaćin Široki će odmjeriti snage sa Jollyem iz Šibenika. U subotu se u 18 sati igra utakmica za treće mjesto, a u 20 sati finale. Trofej brani Široki, koji je kao organizator osigurao pehar pobjedniku, te prigodne nagrade najboljem igraču i strijelcu turnira.

Izvor: hrsport.net