HKK Široki: Obrana ključ protiv Krke

Takokaže pisana bilanca koja ostaje jer se dojam brzo zaboravlja. Pa će tako brzo biti zaboravljena dobra igra iz Skoplja, a pogotovo iz Beograda kod Partizana. Ipak, dojam se ne piše, a rezultati ostaju.
No, igrači su uvjereni da samo trebaju nastaviti i dalje ovako raditi, da je igra koju prikazuju sasvim zadovoljavajuća, pa će pobjede doći same od sebe.
- Dobro smo trenirali kroz cijeli ovaj tjedan, naporno smo radili i pripremljeni smo maksimalno. Sada to sve trebamo prenijeti na parket, kaže reprezentativac Bosne i Hercegovine Dalibor Peršić uoči sutrašnje utakmice petog kola ABA lige protiv slovenskog prvaka Krke.

To što je Krka prvak svoje zemlje, dakle bolja momčad od euroligaša ljubljanske Olimpije, samo po sebi je dovoljno da momčad iz Novog Mesta zasluži apsolutni respekt svog domaćina. Međutim, osim toga, Novomeščani su imali odličan ulaz u sezonu, puno bolji od Širokog. Momčad koju vodi Aleksandar Sekulić ostvarila je tri pobjede u prva četiri kola, a izgubila je samo kod Partizana. Istina, Krka je imala puno povoljniji raspored od Širokobriježana, jer sve tri pobjede došle su na njihovom parketu, ali sve to mora biti upozorenje košarkašima prvaka BiH da nikako ne shvate olako svog protivnika. Uostalom, oni najbolje znaju o kakvoj se ekipi radi.
- Krka je ozbiljna momčad, na visokom rangu i usporedio bih je s ovosezonskom momčadi Partizana. Znači, dosta su agresivni i napadački vrlo dobri. Zato moramo biti na visini što se tiče obrane. Ako odigramo onakvu obranu kao protiv Partizana, ako ih zadržimo na malom broju koševa, uvjeren sam da ćemo pobijediti, dodaje Peršić.

Statistički ponajbolji igrač Krke u prva četiri kola je slovenski reprezentativac Edo Murić. Opasnost će domaćinu prijetiti i od bivšeg centra Zadra i Cibone Jure Lalića te pogotovo od pojačanja Klobučara i iskusnog Golemca. No, igrača koji je "motor" te momčadi u Širokom najbolje znaju. Radi se, naravno, o Jakovu Vladoviću, košarkašu koji je prošle sezone bio možda i najvažniji igrač momčadi Širokog koja je osvojila dvostruku krunu u BiH i bila peta u Jadranskoj ligi.
- Jakova poznajemo izvrsno i znamo koliko je opasan igrač. O njemu puno toga ovisi u Krkinoj igri i ako njega uspijemo zaustaviti, napravili smo dobar dio posla, ističe krilni igrač Širokog Ivan Ramljak te dodaje:
- Bit će jako teška utakmica, jer Slovenci imaju puno dobrih igrača na koje treba pripaziti. Ali, igramo na svom parketu i uz podršku navijača možemo do pobjede, ističe hrvatski reprezentativac.
Utakmica između dva prvaka svojih zemalja igra se večeras u 18 sati, kako sada stvari stoje, bez izravnog TV prijenosa.

Dnevni list