HKK Široki o utakmici s Čapljinom i ponašanju gostujućeg trenera

HKK Čapljina, HKK Čapljina, ks herceg bosna, kosarka, hkkčapljina, HKK Čapljina, HKK Čapljina, HKK Široki, HKK Čapljina, kosarka, HKK Čapljina, kosarka, kosarka, HKK Široki, juniori, kosarka, Eurobasket, HKK Široki TT Kabeli, Cibona, cedevita, Europsko prvenstvo, kosarka, Hrvatska, grčka, Eurobasket, Eurobasket, Eurobasket, HKK Zrinjski, HKK Široki TT Kabeli, Coleman Collins, HKK Široki, kosarka, Tomislavgrad, kosarka, prva liga BiH košarka, kosarka, HKK Brotnjo, kosarka, ABA liga, kosarka, rezultati, 12. kolo, ABA liga, kosarka, KK Cedevita, partizan, duško ivanović, BIH, zoran planinić, Efes Pilsen, kosarka, Svjetsko prvenstvo, Darijo Šarić, KK Cibona, KK Cedevita, kosarka, kosarka, juniori, kosarka, košarkaš, juniori, Mladi hrvatski košarkaši, košarkaši, Slovenija, SAD, košarkaši, SAD, ABA liga, KK Cibona, KK Cedevita, ABA liga, ABA liga, nba, NBA liga , koš, kosarka, ABA liga, ABA liga, ABA liga, KK Cedevita, reprezentacija BIH, fiba, Hrvatska košarkaška reprezentacija, Kruno
...zmeđu naše druge momčadi i Čapljine odigrane jučer u našoj dvorani na Pecari. Čim je utakmica završila naši treneri i igrači čestitali su Čapljini na pobjedi i prolasku u finale. To je za nas gotova priča. Bavili smo se poslije svega zbrinjavanjem našeg ozlijeđenog košarkaša Josipa Batinida koji je kolima Hitne pomoći prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar nakon teškog pada na leđa i stravičnog sudara s košarkašem Čapljine, koji je došao u žaru borbe i za koji, svjesni smo nije postojala nikakva namjera.

No, priopćenje koje je stiglo iz Čapljine i objavljeno u medijima duboko nas je razočaralo, te se istine radi, morasmo obratiti javnosti. U priopćenju su iz HKK "Čapljine" očito zamijenili uzroke i posljedice, pobrkali lončide i pokušavaju na naš klub svaliti neprimjereno, primitivno i krajnje divljačko ponašanje svog trenera. Nitko trenera gostiju nije provocirao niti vrijeđao za vrijeme vođenja svoje momčadi s parketa. To što je ulazio u verbalne rasprave sa sucima i što je kažnjen prvo tehničkom pogreškom, a onda isključenjem nema veze s nama. No, kad je isključen i krenuo da napusti dvoranu iskalio je bijes na vatrogasnim aparatima i izlaznim vratima koja je lupao nogama i šakama. Nikako to ne može biti nenamjerno. Kad je razbio stakla vratio se u dvoranu, nastavio prijetiti sucima i izašao kroz druga vrata.

Ako su ga domari upozorili da se ne može tako ponašati i neka razbija stvari kući, a ne ovdje, zar je to gospodo provokacija i izazivanje. Nikakva fizičkog napada nije bilo. Pogotovo nije bila ugrožena sigurnost igrača Čapljine, niti su oni napuštali teren. Gledatelji su u teren ušli kad je utakmica bila prekinuta zbog ozljede igrača Batinida, kako bi se našli pri ruci da pomognu. Uostalom tu su bili i igrači Čapljine svi pod jednom dozom straha što de biti s onesviješćenim igračem. Policija je obavila svoj posao, klub će tražiti naknadu štete, a sve ostalo prepuštamo mjerodavnim tijelima Košarkaškog saveza Herceg - Bosne.

Ponavljamo, još jednom, nemamo primjedbi na igrače Čapljine koji su se borili za svoj klub kako su znali i pobijedili, čestitamo im na tome, a ponašanje njihova trenera ne mogu opravdati nikakva izmišljanja u priopćenjima, stoji u priopćenju HKK Široki.