HKK Široki: Novog trenera ni na vidiku

Dapače, Široki je Božić dočekao bez trenera, najboljeg igrača i s nezavidnom zalihom bodova u Jadranskoj ligi, zbog koje će drugi dio sezone proći u mukotrpnoj borbi za ostanak.

Zbog svega toga je prvi čovjek Širokog, predsjednik kluba Ante Suton Božić više proveo na telefonu i za računalom, provjeravajući e-mailove, nego s obitelji. Međutim, unatoč velikom naporu njega i ostalih članova uprave, nasljednik Ivana Velića, koji je u nedjelju podnio ostavku nakon petog uzastopnog poraza u ABA ligi, ali i zbog još "nekih drugih razloga", i dalje nije pronađen.
- Razmotrili smo nekoliko opcija, ali bez rezultata. Oni treneri koji su nam zanimljivi, za koje smatramo da bi mogli donijeti promjenu, zauzeti su, a za one koji su slobodni ili se nude procijenili smo da nisu to što tražimo. Kako sada stvari stoje, do daljnjeg će ekipu voditi Velićevi dojučerašnji pomoćnici Damir Vujanović i Mate Brekalo, kazao je Suton za Dnevni list.
I sam Velić kazao je kako bi Vujanović po njemu bila najbolja opcija, jer "ako može igrač iz širokobriješke škole (Planinić) otići u Maccabi, onda i trenerima iz te škole treba dati šansu".

Do sljedeće utakmice za Široki, protiv mađarskog Szolnoka 5. siječnja, ostalo je još relativno dosta vremena, no pitanje novog trenera nije jedino s kojim se bave u klubu. Osim Velića otišao je i Darko Planinić koji se već priključio novom klubu Maccabiju. Široki mora naći zamjenu za Planinića, ali i još dvojicu igrača s kojima bi bio konkurentan u nastavku Jadranske lige, jer se u prvom dijelu sezone pokazalo, pored svih pehova koji su ih pratili (porazi od MZT-a, Olimpije, Cibone...), da postojeći roster očito nije dostatan da se nosi s jakom konkurencijom u ovoj ligi.
- Tražimo playmakera i dva visoka igrača, no znali smo da će u ovom dijelu sezone to biti težak posao. Sada nam se uglavnom nude američki igrači, a znamo kakav je slučaj kada su oni u pitanju, jer to je kao da kupujete ‘mačka u vreći'. Unatoč blagdanima radimo na tome i nadam se da ćemo ubrzo imati jasniju situaciju, dodao je Ante Suton.

I dok uprava radi na dovođenju pojačanja, igrači su također već završili s blagdanima. Nakon utakmice s MZT-om dobili su nekoliko dana odmora, a s treninzima su počeli već sinoć.

Jasmin Perković nije potpisao

Danas ima jako puno portala na kojima se mnogi "igraju" novinarstva, pa su tako pojedini portali već u ponedjeljak objavili da je Jasmin Perković postao "prvo pojačanje Širokog". Internetom se takve stvari brzo šire, pa je takva poluinformacija, jer nije tajna da je nekadašnji igrač Širokog zanimljiv svom bivšem klubu, postala informacija.
- I ja sam to pročitao, ali to naravno nije točno. On sa svojim trenutačnim klubom (njemački Giessen nap.a.) ima ugovor do 14. siječnja tako da ionako ne bi mogao biti s nama do 15. siječnja. Perković je bio dio vizije koju je imao Velić, međutim, sada kada je on otišao, moramo vidjeti uklapa li se u koncepciju trenera koji bi došao na Velićevo mjesto.

Bila je u planu ceremonija oproštaja s Planinićem

Darko Planinić posljednju utakmicu za Široki, barem zasad, odigrao je u nedjelju, u šokantnom porazu (71:72) od MZT-a. Neki su upravi Širokog zamjerili zbog toga što uoči utakmice nije bila upriličena nikakva ceremonija darivanja mladog centra, čime bi ga tako klub otpratio u Maccabi, no Suton kaže da je to bilo u planu, ali...
- Mi smo već bili objavili kako Planinić odlazi u Maccabi i sve je doista bilo dogovoreno, no noć prije utakmice došle su do nas informacije da su se stvari zakomplicirale i da bi se transfer mogao obustaviti. Zbog toga nismo mogli darivati Planinića uoči utakmice, iako je to bilo predviđeno, jer bi bila velika blamaža da smo se mi javno oprostili s njim, a on na koncu ostao. Ipak, u svakom slučaju, želimo mu svaku sreću u novom klubu.

Dnevni list