HKK Široki je prvo osvojio Ligu 11, pa Ligu 6 za prvaka, slijedi doigravanje

OKK Spars - HKK Široki Brijeg
Nakon što odigraju večerašnji meč protiv Sparsa, u polufinalu doigravanja će nastupiti s prednošću domaćeg terena protiv tuzlanske Slobode. Široki ima novi tim kreiran od domaćih snaga koje su prije dvije sezone po prvi put doveli klub do pozicije da ne igra Ligu za prvaka, prošle godine su u njoj bili posljednji, a ove već ubiru značajnije plodove svog rada, piše Dnevni list.

- Krenuli smo u pripreme za sezonu dosta rano, već 1. svibnja, i sav taj rad je urodio plodom, priča predsjednik Širokog Igor Jelčić.

- Krenuli smo dobro, držali lidersku poziciju i onda je bilo neminovno da se istakne kao sljedeći cilj Druga ABA liga, a što su prve dvije pozicije, ili finalisti prvenstva BiH. To je sad naš cilj, a do toga ima jako puno posla, napominje Jelčić ističući vrijednost ovog projekta:

- Cijela ova ekipa je praktički naša, doveli smo samo Gorana Filipovića iz Splita te Amerikanca D. J. Fennera. Ostalih 15 igrača su svi iz naše škole košarke. Naši stariji igrači imaju 22, 23 godine, kasnije su su nadovezali na njih i oni mlađi pa smo u ovom sastavu dvije sezone. Ovo je jedini ispravan put, odnosno kako klubovi u malim sredinama mogu funkcionirati.

Rezultat je vratio i gledatelje u dvoranu Pecara.

- Zadovoljni smo povratkom navijača u dvoranu, sve više je ljubitelja košarke u Širokom iako smo uvijek imali određenu masu ljudi u dvorani koji su bili uz nas i kad smo igrali Ligu za ostanak. S boljim rezultatom se vraćaju i ostali. Nama je želja da u preostalim utakmicama dođe što više navijača i ljubitelja košarke iz cijele regije kako bi podržali ekipu i ostvarili zacrtani cilj.

U dvorani Pecara su navikli na dobre rezultate i trenutna pozicija je ono gdje publika i želi vidjeti svoj klub.

- Dosta godina smo igrali Prvu ABA ligu i publika u Širokom Brijegu je navikla na dobre rezultate. Poslije rekonstrukcije ekipe s domaćim igračima oni su se dosta podigli, napredovali i očekujemo da ćemo prvo doći do Druge ABA lige, a onda i Prve, zaključio je Igor Jelčić.