HKK Široki Brijeg: Uspjeh s mladom ekipom donosi najviše sreće i zadovoljstva

HKK ZRINJSKI-HKK Široki
U svom trećem mandatu na klupi Širokog, zajedno s iskusnim igračkim pojačanjima Frankom Kaštropilom i Daliborom Peršićem, Vušković je uspio stabilizirati momčad koja je počela ostvarivati željene rezultate.

- Moj prvi angažman u Širokom je bio prije preko 20 godina tako da je teško praviti usporedbu, u međuvremenu je Široki izrastao u veliki klub za ove prostore. Trenutačno je situacija ipak malo drukčija, ali mislim da za ovaj Široki nema straha za budućnost, priča aktualni trener Širokobriježana.

- Situacija je takva da većinu seniorske ekipe čine igrači zaštićenog godišta plus tri iskusna, tako da postoji dobar zalog za budućnost.

Vušković je od svog dolaska s ekipom imao skor 3-1 u Ligi 10, unutar čega se posebno ističe pobjeda u Kaknju.

- Rezultatskim dijelom sam zadovoljan, ali ukupno stanje na ljestvici nije takvo kakvo bismo mi svi željeli. Ipak je malo vremena i utakmica da bi to popravili koliko god se mi trudili, napomenuo je.

Ono na čemu je ipak osnovni akcent je razvoj mladih igrača i momčadske igre.

- Ovo je mlada ekipa za koju postoje određene zakonitosti. Jedna stvar je da je najteže raditi s mladima jer se taj rad i napredak ne može uočiti svake sljedeće subote na utakmici. Za taj pomak treba određeno vrijeme, strpljenje i puno rada, treninga. S druge strane kad radite s mladom ekipom na tragu ste da se sve to dogodi, a što donosi puno više sreće i zadovoljstva nego drugi način uspjeha, smatra Vušković.

Široki možda ove godine po prvi puta bude igrao Ligu za ostanak, ali je sezonu još ranije podredio manje rezultatskim, a više zadacima razvoja vlastitog pomlatka.

- S ovom ekipom idemo do kraja, a želimo dati što veću minutažu mladima i razvijati ih. Važno je i da budemo načisto kad je u pitanju njihov napredak i perspektiva. Radimo zalog za sljedeću sezonu, zaključio je Mladen Vušković.

Dnevni list