HKK Široki Brijeg-KK Spars 76:89

zrinjski široki
Treći trenerski mandat Danijela Jusupa na klupi Širokobriježana neslavno je započeo, jer su njegovi igrači na domaćem parketu u utakmici 5. kola Lige za prvaka poraženi od Sparsa 89:76.

S druge pak strane uspješan trenerski debi na gostujućoj klupi imao je Ivan Opačak, nekoć igrač Širokobriježana, a sada trener sarajevskog prvoligaša koji je posve zasluženo slavio na Pecari ostvarivši drugu pobjedu u Ligi za prvaka.

Široki se rezultatski držao negdje do sredine druge četvrtine kada gosti rade seriju 9:0 i stižu do prednosti 40:30 koju su nastavili podizati do okončanja prvoga dijela, pa su tako vodili i 56:37, no poenima Naletilića s crte slobodnih bacanja domaćin je smanjio na 39:56 i to je bio rezultat prvoga dijela.

Sparsi su treću četvrtinu otvorili sa dvije nove trice i domaćine doveli do izbezumljenosti. Stigli su dakle do prednosti 62:39 i već tada prelomili ovu utakmicu. Široki je u toj trećoj dionici spustio zaostatak na 56:72, no u završnih deset minuta ušlo se sa ipak uvjerljivijih 75:56.

Nekih šest i pol minuta prije kraja semafor je na Pecari pokazivao 64:76, pa je kod prisutne publike još uvijek tinjala nada u povratak i preokret njihovih ljubimaca što se ipak nije dogodilo. Gosti su pobijedili 89:76 i izglede Širokoga za plasman u Play-off sveli na minimum.

Milutin Đukanović s 21 i Igor Josipović sa 18 poena predvodili su pobjedničku momčad, dok je kod Širokoga najraspoloženiji bio T.J. Cromer s 20 poena.

(www.jabuka.tv)