HKK Široki Brijeg-KK Igokea 63:57

05.04.2015

Nakon pobjede nad mostarskim Zrinjskim u prvom kolu Lige 6 za košarkaškog prvaka BiH, Širokobriježani su u fantastičnoj...

...atmosferi dobro popunjene dvorane na Pecari ostvarili i drugu pobjedu protiv izrazito favorizirane Igokee iz Aleksandrovca.

Iako su mnogi favoriti na Pecari ostajali kratkih rukava ipak treba jasno reći da je Igokea u košarkaškim krugovima bila favorit, međutim favoriti ne pobjeđuju uvijek, naročito ne kad protivnik dadne sve od sebe kako je to bio slučaj večeras sa košarkašima Ivana Velića.

Raspoloženi domaćini odigrali su odličnu obranu i imali sjajan šut izvana (10 trica), vodili su skoro cijelo vrijeme i zasluženo došli do svoje druge pobjede.

Ključne koševe postigao je Ivan Novačić (17 poena, 5-10 trice), Toni Katić je imao 16, a Josip Bilinovac je svih 15 koševa skupio u prvom poluvremenu.

Široki je uspio najopasnijeg košarkaša Igokee Bradyja Heslipa, koji je u ABA ligi postizao 24 koša u prosjeku, zadržati na samo četiri koša, što je također bio vrlo važan posao za ekipu Širokog koji ih je približio ovoj velikoj pobjedi na Pecari.

abcportal.info


loading...