HKK Čapljina u Finalu: Čapljinci slavili protiv Gruda

HKK Čapljina, HKK Grude, HKK Čapljina, HKK Grude, HKK Čapljina, KK Kakanj, HKK Čapljina, HKK Čapljina, KK Mladost
Nakon završenog regularnog dijela prvenstva lige Herceg Bosne, košarkaši Čapljine izborili su drugo mjesto na ljestvici i tako ušli u fazu doigravanja.

"Čestitam mojim momcima koji su prvo poluvrijeme imali problem kao i u prvoj utakmici, izvukli su se, pokazali su karakter za mladu ekipu i to je jedan veliki uspjeh. Svi su vidjeli kako je izgledalo drugo poluvrijeme, izvrsno, sve što se radimo na treningu vidjelo se na utakmici. Ekipa Gruda je jako dobra ekipa, ali evo mi smo bili bolji u ove dvije posljednje utakmice. Moram naglasiti jednu stvar, a to je Branislav Radak koji nam svojim iskustvom i čitanjem igre jako puno u svemu ovome pomaže, a u krajnjoj liniji i svi ovi školovani momci koji na svoj način pridonose", izjavio je Boris Džidić, trener HKK "Čapljina".

Džidić ističe kako je ekipa Posušja zasluženo u finalu.

"Smatram da je kvalitetna ekipa Posušja zasluženo ušla u finale. Mislim da se možemo s njima natjecati i najvažnije od svega je da poštujemo tu ekipu. Iako smo dobili ekipu Posušja u zadnjoj utakmici, to nije neka realna slika", zaključio je Džidić.

Podsjećamo kako je ekipa Čapljine u prvoj utakmici doigravanja na domaćem terenu bila poražena od ekipe iz Gruda.

Nakon toga poraza, u drugoj utakmici play off-a, košarkaši Čapljine vratili su svom protivniku za teški poraz koji su im, vikend prije toga, nanijeli na domaćem terenu.

Čapljinci su tako drugu utakmicu, koja se igrala u Grudama, pobijedili rezultatom 90:72 te osigurali majstoriju u kojoj su slavili.

Ističemo kako su u doigravanju sudjelovala četiri kluba: HKK "Čapljina", HKK "Grude", KK "Posušje" i HKK "Brotnjo, a u finalnom susretu snage će odmjeriti košarkaši Čapljine i Posušja.

Najbolji u redovima Čapljine bili su Branislav Radak (28) i Omar Pajić (16), dok je kod gostiju najbolji bio Toni Luburić (19).

čaportal