HKK Čapljina Lasta - SL Takovo Leotar 69:62

HKK Čapljina, skupština, HKK Čapljina, KK Leotar, HKK Čapljina, KK Mladost
Na domaćem terenu ugostili su ekipu ''SL Takovo Leotar'' Trebinje, od kojih su bili bolji rezultatom 69:62, a najzaslužniji za pobjedu Čapljine bio je Marko Jagodić, koji je postigao 25 koševa.

Čapljina je odlično otvorila utakmicu i na samom početku imala prednost od 15:6, no ta prednost brzo se istopila, pa su gosti serijom od 8:0 došli na samo pola koša razlike. Ipak, Galić, Brkić i Jagodić ''izvlače'' Čapljinu, pa tako prva četvrtina pripada domaćinu rezultatom 28:18.

I u drugoj četvrtini nastavlja se nadmoć Čapljine, posebice odlična igra u obrani, a u posljednje dvije minute u igru ulazi kapetan ekipe Božo jelčić. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 45:33.

U drugom osjeti se blagi pad u igri Čapljine, što se vidjelo na rezultatu i primicanju gostiju, no u redovima Čapljine raspoloženi Jagodić drži odmak, a treća četvrtina završava rezultatom 60:53.

U posljednjoj četvrtini gosti su došli na samo 5 koševa razlike. Raspoloženi Jagodić ponovno presuđuje gostima, i sa nekoliko uzastopnih koševa uspijeva povećati prednost Čapljinaca. Tri minute prije kraja važna dva poena za Čapljinu postiže Galić, a konačan rezultat susreta glasio je 69:63.

Najbolji u redovima Čapljine bili su Jagodić sa 25, Brkić sa 12 i Galić sa 12 koševa, dok su goste predvodili Pelkić sa 22, Josipović sa 16 i Zotović sa 10 koševa.

Ovom pobjedom Čapljinci su zasjeli na drugo mjesto tablice sa 6 osvojenih bodova, koliko ima i vodeća Igokea.

ČAportal