HKK ''Čapljina Lasta'' - potvrda visokog rejtinga

HKK Čapljina, kk servitium, HKK Čapljina, okk čelik, HKK Čapljina, HKK Brotnjo, HKK Čapljina, toni blažević, sportaš godine, izbor, Čapljina
Ovakav skor se na prvi pogled čini iznenađenjem, međutim, činjenica je da su se dvije momčadi u 2011. godini susrele u pet navrata, a košarkaši Čapljina Laste četiri puta parket napuštali kao pobjednici (2 puta u Ligi 13, 2 u Ligi 6, dok je Studentima pripao širokobriješki okršaj u polufinalu prošlosezonskog Kupa BiH).

Ključno udvajanje Rahimića
Gosti su u Sarajevu poveli na startu druge dionice ne ispuštajući prednost do kraja.

''Igrali smo stvarno fantastično, vodili veći dio susreta i bilo bi zaista nezasluženo da je Bosna kojim slučajem pobijedila. Stvarno nam je trebao ovakav trijumf, protiv ekipe koja je dosad imala samo jedan poraz. Pokazali smo da ova momčad ima karakter te da može savladati svakoga.'' - rekao je trener Čapljine Toni Blažević.

Na otvaranju posljednje dionice Čapljinci su imali plus 11 (60:71), ali je susret ipak imao vrlo neizvjesnu završnicu. Slobodna bacanja 26 sekundi do kraja meča za preokret krajnjih 81:82 ipak je promašio Dino Hodžić.

''U najavi utakmice sam rekao da su njihova osovina Dženan Rahimić i Dino Hodžić. Ovaj drugi je bio možda i najbolji igrač utakmice, ali na kraju ipak ispao i tragičar. Što se tiče Rahimića, jako dobro smo odradili posao udvajanjem i mislim da smo pola posla obavili dobrom obranom na njemu. To je bilo ključno za našu pobjedu.'' - zaključio je Blažević.

Trijumf kolektiva
Najbolji kod domaćina je bio spomenuti Hodžić (27 p, 2s, 4a) te Sindis Demić (18p, 3s, 3a) i Dženan Rahimić (16p, 5s). Čapljinu je ponovno predvodio izrazito dominantni tandem pod koševima, Jozo Brkić (15p, 4s, 3a) i Marko Jagodić - Kuridža (20p, 10s, 4a). Kod 75:76 se istaknuo Zlatan Halilbegović s 5 vezanih poena, a meč je završio s ukupno 12, uz 4 skoka. Značajan doprinos su dali i Nemanja Kovačević (15p, 2s, 5a) te Željko Klještan (10p, 5s).

''Ovo je stvarno velika pobjeda u gostima za nas i bit će nam ogroman motiv za nastavak prvenstva. To je trijumf kolektiva, snažnog timskog duha i samo možemo poželjeti ovakvu atmosferu i u buduće.'' - komentirao je Blažević.

Novi trijumf protiv kluba kao Bosna Čapljincima pruža ogromno samopouzdanje, potvrdu da su na pravom putu i poticaj za daljnji rad.

''Mi smo brand koji je u usponu, iza nas je već značajan kontinuitet i mislim da smo na dobrom putu biti jedan dobar klub. Ne treba nakon ovoga "poletjeti", trebamo se spustiti na zemlju, jer do kraja prvenstva ima još puno. Moramo ići od utakmice do utakmice.'' - rekao je Toni Blažević.

Blaževićevih 6:1
Od preuzimanja mjesta šefa struke nakon odlaska Hrvoja Vlašića omjer Tonija Blaževića i njegove momčadi je šest pobjeda (5 u Ligi 13, 1 u Kupu) i jedan poraz.
''Poraženi smo od Igokee u gostima koja je ipak u svakom segmentu ispred ostalih klubova u Ligi 13. S druge strane, pokazali smo da nikome neće biti lako protiv nas. Dižemo se i ovakvom tendencijom ćemo i nastaviti.'' - ustvrdio je Blažević.

Motivirani i za Mladost
Čapljina Lasta će odigrati još jednu utakmicu u ovoj godini, a to je ona u četvrtfinalu Kupa BiH protiv Mladosti u Mrkonjić Gradu iduće srijede (19:00 sati). Pobjednik ide na Final Four ovog natjecanja.

''Sad se okrećemo Kupu i susretu protiv momčadi koja nam je posljednje dvije sezone vrlo neugodan protivnik, međutim, i tradicije postoje kako bi se rušile. Pripremit ćemo se dobro i očekujem da će momci odigrati vrlo motivirano.'' - izjavio je Blažević.

Dnevni list