HKK ''Čapljina - Lasta '' - KK ''Borac Nektar'' 77:70

Sam početak utakmice nije dao nasluti pobjedu jer je Čapljina utakmicu započela u grču, pa su gosti iz Banja Luke u jednom trenutku imali devet  poena prednost (3:12). Domaćim se košarkašima lopta prosto odbijala od obruča, a gosti su nešto lakše završavali svoje akcije i u nekoliko situacija lako postizali koševe. Tako je prva četvrtina završila prednošću Borca od 16:11. U drugoj četvrtini  Čapljina izgleda dosta ozbiljnije i povezanije pa se prednost gostiju polako topila. Tako je Samir Lerić minutu prije kraja druge četvrtine iz slobodnih bacanja Čapljini donio i prvo vodstvo na utakmici. U tim trenucima igra domaće momčadi bila je vidljivo bolja, što je publika cijelo vrijeme nagrađivala paklenim navijanjem, uz posebnu koreografiju vjerne navijačke skupine ''Patrioti''. Naime, oni su na početku utakmice razvili veliki plakat preko cijelog dijela desne tribine, na kojem je bila nacrtana navijačka skupina ''Patrioti'' i na kojem je pisalo ''Đaka city''.

Ipak, na poluvrijeme se otišlo poravnatim rezultatom 27:27.

U nastavku je Čapljina uspješno lomila otpor neugodnih gostiju, za koje igra i Jagodić, prošlosezonsko pojačanje Čapljine u završnici Kupa i Prvenstva BIH, a kojega su ''patrioti'' na početku utakmice pozdravili burnim pljeskom.

U toj trećoj četvrtini igra domaće momčadi je bila na visokoj razini, pa se došlo do vodstva koje se nije ispuštalo do kraja utakmice. Treća četvrtina završila je rezultatom 52:51 za Čapljinu, a onda je uslijedila dosta uzbudljiva završnica. Košarkaši Čapljine pojačali su obranu i dominirali u skoku, pa je to zbunilo košarkaše Borca koji su onda  forsirali šuteve za tri poena. U tome su bili dosta uspješniji nego u igri pod košem, ali su i domaći igrači, prije svega Zdravković, Bjelica i Gligora, bili uspješni u toj dalekometnoj paljbi.

U zadnju minutu utakmice Čapljina je ušla s jednim poenom prednosti (71:70) a gosti nakon promašene trojke prave tri faula zaredom i precizni Zdravković tri puta u 45 sekundi pogađa slobodna bacanja. Tako je za 45 sekundi Zdravković postigao šest poena i postavio konačnih 77:70 za svoju momčad.

Nakon utakmice u prepunoj je dvorani uslijedilo veliko slavlje uz pjesmu „Morska vila“, a navijači su dugo skandirali igračima,treneru i upravi HKK ''Čapljina Lasta''.

'' U početku se u našoj igri osjećao neki grč, što su gosti dobro iskoristili. Tražili smo kriva rješenja u napadu te smo gostima dozvolili nekoliko lakih poena preko naših ruku. Borac inače ima visoku šutersku razinu a igru im je odlično povezivao Jovanović. Ipak, u trećoj četvrtini  smo došli do željene igre i jakog ritma, kojeg smo zadržali do kraja i tako došli do jako vrijedne pobjede na startu sezone. Kombinirali smo obranu i tako pred sami kraj slomili otpor jakog protivnika. Čestitam svim našim igračima koji su se borili do samog kraja. Publika je bila fantastična i ovako se ozračje nigdje ne može vidjeti. Svaka čast našim navijačima i neka samo tako nastave, a mi ćemo dati svoj maksimum kako bi osigurali nova slavlja. '' - rekao nam je nakon utakmice trener HKK '' Čapljina - Lasta '' Hrvoje Vlašić.

Tekst: Frano Matić | Večernji list
FOTO: Zdravko Jakiša | ČA::portal