HKK Brotnjo ponovno u finalu Lige Herceg-Bosne!

HKK Brotnjo, HKK Grude, HKK Brotnjo, HKK Grude, Herceg Bosna
Brotnjo je sinoć u odlučujućoj utakmici polufinala pobijedilo Grude 67:62, dok je s druge strane Vitez u trećoj utakmici polufinala pobijedio Student 91:47. Obje momčadi plasirale su se u finale nakon što su u polufinalnoj seriji slavile s 2:1.

Odlučujuću utakmicu za plasman u finale košarkaši Brotnja otvorili su odlično i nakon prve četvrtine imali deset poena prednosti (21:11), no nakon prvih deset minuta igre Grude su u nastavku uspjele podići razinu igre i polako smanjivati zaostatak. Brotnjo je i u nastavku imalo prednost, ali daleko od toga da se radilo o izraženijoj prednosti.

Do posljednje četvrtine Grude su uspjele prepoloviti zaostatak iz prve i u posljednjih deset minuta utakmice ući sa zaostatkom od pet poena (57:52), pa je publika u Gradskoj športskoj dvorani mogla uživati u uzbudljivoj posljednjoj dionici igre, koju je postigavši dva poena za Brotnjo otvorio Mario Planinić. Uslijedila je trica Željka Leke na koju je istom mjerom odgovorio Mile Galić.

Sredinom posljednje četvrtine Zlatko Galić i Ivan Škrobo serijom od pet poena dovode Grude na samo dva poena zaostatka, no potpuni povratak Gruda u utakmicu spriječio je Nikola Lesko postigavši dva poena. Nakon Leskinog ubačaj Grude su promašile četiri slobodna bacanja u nizu što je najbolje iskoristio Nikola Lesko i odveo svoju momčad do pobjede.

Budući da je Vitez regularni dio sezone završio kao prvoplasirana momčad Vitežani će u seriji koja se igra na tri pobijede imati prednost domaćeg terena.

HKK Brotnjo - HKK Vitez 67:62 (21:11, 17:20, 19:21, 10:10)

HKK Brotnjo: I. Marković 2, D. Marković 11, Ćavar, Barbarić 2, Galić 15, Lesko 25, Ivanković, Bevanda, Volarić, Planinić 12. Trener: Josip Dugandžić.

HKK Grude: Vranješ 4, Leko 6, Z. Ević, Brzica, Vrdoljak, I. Ević, Galić 12, Andrijanić 2, Begić 2, Šušak 8, Škrobo 12, Luburić 16. Trener: Igor Jelić.

Citluk.ba