HKK Brotnjo - HKK Čapljina Lasta 80:76

Lesko s 23 i Planinić s 21 poenom vodili su Brotnjo do sedme pobjede u sezoni, dok je u redovima Čapljinaca najučinkovitiji bio Kovačević s 15 poena.

Uvodne minute susreta pružile su uglavnom izjednačenu igru, a u 8. minuti Čapljinci su došli do vodstva 14:20. Preostale dvije minute do kraja prve četvrtine gosti su iskoristili da svoju prednost povećaju na deset poena, tako da je prva četvrtina završila je rezultatom 17:27.

Kakvu takvu prednost Čapljinci su imali i u prvim minutama druge četvrtine, ali je Brotnjo ubrzo izjednačilo na 31:31. dobru seriju domaćih košarkaša gosti su ipak uspjeli prekinuti, a do kraja četvrtine i rezultat okrenuti u svoju korist, te na odmor otići s prednošću 46:41.

Osam minuta treće četvrtine gosti su ponovno bili u prednosti, da bi Brotnjo u 28. minuti izjednačilo na 60:60, a ubrzo i preuzelo vodstvo, koje Dugandžoćevi košarkaši nisu uspjeli dugo sačuvati. Naime, i treća četvrtina je završila na način da su gosti bili u prednosti, ovog puta 64:62.

Iako su dobar dio utakmice bili u „minusu", košarkaši Brotnja dobro su odigrali posljednjih pet minuta susreta i došli do sedmog ovosezonskog slavlja. Utakmica je završila rezultatom 80:76.

U redovima Brotnja najraspoloženiji za igru bio je Lesko, koji je utakmicu završio s 23 poena i 12 skokova, dok je Planinić pridodao 21 a Pinjuh 17 poena. Nemanja Kovačević i Jozo Brkić s po 16 poena bili su najučinkovitiji u redovima Čapljine.

Ova pobjeda vjerojatno Brotnju neće biti dovoljna za ostanak. Prema propozicijama natjecanja iz lige bi trebale ispasti tri momčadi, a Brotnjo ima lošiji međusobni omjer od Borca, koji još ima za odigrati utakmice protiv Mladosti i Zrinjskog, dok je Brotnju ovo bila posljednja utakmica u sezoni.

U drugoj utakmici koja je odigrana večeras Igokea je u Sarajevu pobijedila Bosnu sa 92:81.

Izvor: pogled.ba