Zrinjski 2010-Brotnjo 94 34:84

Marijana Barbarić otvara susret svojim prvim od ukupno 15 postignutih koševa na današnjoj utakmici. Prvu četvrtinu Brotnjo dominira u svim segmentima igre. Nikolina Musa sa 6, Marijana Barbarić i Ana Gakić sa po 4 koša te Mia Čarapina prvom trojkom na utakmici zatvaraju prvu četvrtinu sa 17 koševa našeg kluba. Za gošće 4 koša upisuje Rezo te 2 koša Ćorluka.

Kapetanica Mia Čarapina i Nikolina Musa serijom svojim koševa podižu prednost „Bubamara" na +19. Seriju od 13-0 prekida domaća igračica Blaženka Rezo. Slijedi još jedna serija „Bubamara" od 8-0, u kojoj bilježimo zgoditke naših igračica Romane Bevanda, Nikoline Musa, Mie Čarapine i Marijane Barbarić. Trener Jerkić u šestoj minuti druge četvrtine iz igre povlači Miu Čarapina. Pod košem se otvara više prostora za Karlu Krasić, koju suigračice nesebično u više navrata proigravaju, a ona uzvraća na najbolji način velikim zalaganjem i efikasnošću. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 47-12 za našu momčad.

Treću četvrtinu je obilježila savršena igra mlade Nikoline Musa, kojoj su upravo radi njene velike požrtvovnosti i borbenog duha navijači dodijelili nadimak „čitlučki ninđa". Za Nikolinu u ovom susretu nije bilo izgubljene lopte, za svaku loptu se borila punom snagom, a sve prilike u napadu je efikasno rješavala. U stopu je prate Marijana Barbarić, na kojoj su u ovoj četvrtini igračice Zrinjskog napravile tri prekršaja za koje je priličnija kazna zatvora od bilo kakve druge sankcije te „crvena strijela" Ana Gakić. Nakon treće etape susreta na samaforu je stajalo 22-66.
Uzorak Slike

Zadnju četvrtinu je obilježilo nesportsko ponašanje domaće trenerice, kojoj je očito visok poraz njezinog tima utjecao na raspoloženje. U jednom momentu je trenerica Zrinjskog, svjesno ili nesvjesno, još nismo uspjeli doznati, ušetala do reketa te je pokušala započeti raspravu sa našim igračicama.

Kako su naše igračice došle u Mostar da postižu koševe a ne da slušaju monolog nekog zalutalog gledatelja u teren, lako je bilo prognozirati što slijedi. Trener Jerkić sa parketa povlači rezervnu momčad koja se u tom trenutku nalazila na parketu te u igru šalje početnu postavu. Prednost Brotnja raste do +50.

Susret je završio rezultatom 84-34 za Brotnjo 94, po četvrtinama (17-6, 30-6, 19-10,18-12).

BROTNJO 94: Kordić, Musa 26, Čarapina Mia 19, Doko, Barbarić 15, Bevanda 3, Gakić Ana 12, Gakić Maja, Krasić 9, Šego, Čarapina Anamarija.

ZRINJSKI 2010: Perić, Ćorluka 6, Mihalj, Ravlić 1, Rašić, Rezo 12, Drinovac, Pavlović 1, Rajić 8, Petrić 6.

Na kraju ne možemo da ne istaknemo domaćeg trenera Damira Jerkića, koji od svog povratka u „Brotnjo 94" bilježi sve same pobjede. Brotnjo 94 je jedina neporažena momčad u prvenstvu.

Brotnjo.info