FOTO/VIDEO  Hezonja predvodio Barcelonu do pobjede u El Clasicu

Mario Hezonja, Dubrovčanin, Ante Tomić, barcelona, kosarka, Mario Hezonja, košarkaš, Ante Tomić, Mario Hezonja, košarkaš, Mario Hezonja, košarkaš, Mario Hezonja, NBA liga , draft NBA lige, Mario Hezonja, NBA liga , Mario Hezonja, nba
Katalonci su u 13. kolu drugog kruga Eurolige u svojoj Blaugrani svladali Kraljevski klub s 85:80 i zadržali izglede za osvajanje prvog mjesta u skupini E.
Obje momčadi sada imaju omjer pobjeda i poraza 10-3, ali Real je i dalje u prednosti jer je na svome terenu slavio s 24 koša razlike. Madriđani će s prvog mjesta ući u nokaut-fazu ako u posljednjem kolu kod kuće pobijede Žalgiris, u suprotnom će Barcelona moći do vrha skupine ako svlada Galatasaray u Istanbulu.

Prvi strijelac Barcelone u četvrtak navečer je bio 20-godišnji Hezonja koji je za samo 17 minuta na parketu ubacio 15 koševa, gađajući trice 5-6. Dodao je tome i dva skoka i jednu blokadu. Skauti NBA klubova koji ga redovito prate zasigurno su bili zadovoljni viđenim.

"Hezonja je poseban igrač. Klub je uložio u njega, dečko radi dobro i pred njim je sjajna budućnost", istaknuo je Barcelonin trener Xavi Pascual, dok je hrvatski talent dodao:

"Ovo je vrlo važna pobjeda i još k tome protiv Reala. Nadali smo se da možemo dostići razliku iz Madrida, ali i pobjeda je sjajna. Sada se moramo pripremiti za doigravanje, to su najvažnije utakmice sezone. Imat ćemo u četvrtfinalu prednost domaćeg terena i uz ovu će publiku biti odlično."
Dodajmo da je važnu ulogu u rušenju Reala imao i Ante Tomić koji je zaključio dvoboj s osam koševa, isto toliko skokova i četiri asistencije.