HERCEGOVAČKI DERBI Slavit će ekipa koja uspostavi svoj ritam igre

Neven Nikolić , Zrinjski, Čapljina

U hercegovačkom derbiju večeras u 19 sati u Čapljini će istoimeni domaćin ugostiti momčad Zrinjskog.

Povratnik u društvo najboljih ekipa Čapljine u tekućoj sezoni ima samo dvije pobjede, a nešto uspješniji je mostarski klub s tri upisana trijumfa.

Susret je u razgovoru za Hercegovina.info najavio trener Plemića Neven Nikolić.

„Stanje u ekipi nije baš najbolje, imali smo ovaj tjedan dosta ozljeda na treningu. Utakmica sa Slobodom nas je dosta energetski iscrpila, nastavili smo s jakim trenizima u ponedjeljak i utorak i dogodilo se par tih ozljeda, koje nisu teške, ali su nas malo izbacile iz ritma. Nismo mogli trenirati pet na pet nekoliko dana, ali mislim da će se to sve sanirati do utakmice. Čapljina je jako dobar protivnik, iskusna ekipa koja je sastavljena od igrača koji su igrali Prvu ligu BiH i puno jaču razinu. Imaju samo dvije pobjede, no većinu svojih protivnika su namučili, protiv Širokog i Igokee su se bili u egalu tri četvrtine. Oni znaju igrati košarku, vjerojatno zbog slabe rotacije nisu pobijedili te utakmice. Protiv bržih ekipa imaju problema, pa ćemo nastojati na taj način igrati. Mislim da će slaviti ekipa koja upostavi svoj ritam igre. Ako oni uspostave sporiji ritam oni su u prednosti, ako mi ubrzamo ritam onda smo mi u prednosti“, komentirao je Neven Nikolić.

Seriju loših rezultata Zrinjski je prekinuo domaćom pobjedom nad Slobodom, što je bitno utjecalo na samopouzdanje momčadi.

„Bili smo u teškoj situaciji, imali smo četiri poraza zaredom. Jako nam je trebala ta pobjeda posebno na domaćem terenu. Momci su svjesni način na koji mi možemo igrati ovu Ligu. Pobijedili smo jednog ABA ligaša što je u ovom trenutku veliki rezultat za nas“, istaknuo je Nikolić i osvrnuo se na današnjeg protivnika:

„Po meni je Lužaić njihov najbolji igrač. Mjesec dana nije igrao zbog ozljede i sada se vratio protiv Širokog i postigao 20 poena. Vidi se da se radi o igraču koji može igrati bez problema ABA 2 ligu. Ivelja je dosta iskusan, nezgodan centar koji jako dobro čita obranu. Tu je Sinadinović, dobar šuter Milin, zatim Amerikanac Preston kojega poznajem iz Jazina, stvarno dobar atletski tip igrača. Njih 5-6 ne zna se odakle prijeti veća opasnost. Ne smijemo dozvoliti da igraju moramo ih što više napadati i ne dati im prostora i vremena da donose odluke“.

Izravan prijenos utakmice 11. kola košarkaškog Prvenstva BiH u kojem se večeras od 19 sati sastaju HKK Čapljina i HKK Zrinjski možete pratiti na programu RTV Herceg Bosne.

https://www.facebook.com/rtvhb/posts/1510019029157201