FOTO  Košarkaši Zrinjskog svladali Čelik

Utakmica je odigrana pred oko 150 gledatelja, u pravoj kazališnoj atmosferi, pa ne treba čuditi što je na momente i igra bila u tom ritmu. Gostima je pripala prva četvrtina, druga i treća Plemićima, dok je u zadnjoj trener Vujčić očito probao neke akcije za buduće utakmice. Ako išta može radovati iz večerašnje utakmice, onda je to svakako igra Mate Peraice koji ulazi u formu u kakvoj smo ga navikli gledati.

Zrinjski je počeo u slijedećoj petorci.:

Tomović, M. Gligora, L. Gligora, Rimac i Peraica.

Utakmicu su bolje otvorili gosti kojima je sve polazilo za rukom, dok je Zrinjski imao period promašaja. Takav odnos snaga nam je i donio prednost gostiju iz Zenice koji su neočekivano prvu četvrtinu dobili rezultatom 10:19.

Druga četvrtina bila je puno drugačija od prve i kao da je na parket izašla neka druga momčad Zrinjskog. Redale su se dobre akcije Plemića, a gosti su bili toliko nemoćni da im je u nekoliko napada isteklo vrijeme,  a da nisu ni uputili loptu ka košu Zrinjskog. U 12 minuti rezultat je bio već 12:19, a u 14 semafor je pokazao izjednačenje 21:21.

Polovina četvrtine donosi prvo vodstvo Zrinjskog 24:23, i gosti do kraja nisu imali velikih šansi da se vrate u utakmicu. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 32:26.

U drugo poluvrijeme Plemići su ušli još jače i na samom početku napravili seriju 8:0. Polovina treće četvrtine donijela je rezultat 41:29, i to je bio period najbolje igre Zrinjskog. Trener Vujčić dao je priliku skoro svim igračima koje je imao na raspolaganju. Treća četvrtina završila je rezultatom 45:33.

Zadnju četvrtinu gosti su učinili sve da je učine uzbudljivom, ali nisu uspjeli usprkos činjenici da je na parketu bila sasvim druga ekipa Zrinjskog od one početne. U par navrata gosti su se uspjeli približiti na minus 6 poena i to je sve što im je uspjelo za rukom. Na kraju 70:62 i sasvim zaslužena pobjeda Zrinjsog ponajprije zahvaljujući sjajnoj igri u drugoj i trećoj četvrtini. Najbolji strijelci kod Zrinjskog bili su Peraca sa 11 i M. Gligora sa 10 koševa.

HKK Zrinjski HT Mostar – OKK Čelik 70:62 (10:19, 22:7, 15:9, 23:27)

HKK Zrinjski HT Mostar: Luka Klarica 6, Tomislav Tomović 9, Darko Kastratović 6, Mladen Gligora 10, Lovro Gligora 8, Hrvoje Oroz 6, Ivica Petrić, Goran Tomić, Krunoslav Rimac 6, Denis Vrsaljko 2, Mate peraica 11, Tomilav Ramljak 6, trener Ivan Vujičić.

OKK Čelik: Mirat Trivunović 3, Dino Begagić, Armin Avdibegović 19, Haris Jahić 3, Aldin Dedić, Asmir Sadibašić 10, Adem Pezer, Ramo Rizvić 8, Eldar Merdanović, Kornelije Jerzildžić, Ermin Suljić 4, Elnis Prašović 15, trener Marko Tribić.

zrinjski.info