FOTO  HKK Zrinjski od danas bogatiji za dva nova sponozora

Nazočnim novinarima obratili su se Boris Džidić koji trenutno uz funkciju sportskog direktora obnaša i dužnost trenera momčadi, Lazar Simonović  košarkaš, predsjednik kluba Dalibor Miloš, predstavnik tvrtke Energy Commerce Bojan Krezić , predstavnik tvrtke OSVIT-M Danijel Mikulić i Maria Vrankić koji je vodio presicu.

Trener Zrinjskog Boris Džidić je kazao kako je utakmica protiv Brotnja za momčad jako bitna. Protivnik bez podcjenjivanja je neatraktivan i protivnik koji će se po svemu sudeći boriti za opstanak i gdje su svi u najavi ove utakmice uknjižili nama dva boda. Ja se ne bi sa tim složio jer je uprava Brotnja osvježila svoju momčad, doveli su novog trenera koji svoj posao radi dosta dobro i ima svoje ime u košarkaškom svijetu. Brotnjo je protiv Čapljine igralo dosta dobro prvih 30 minuta. To je jedna iskusna momčad sa dobrim pojedincima. Bez obzira na sve, stručni stožer i igrači neće podcjeniti momčad Brotnja i formlula za uspjeh je jednostavna, ponovoti igru protiv Slavije i Mladosti , kazao je Džidić.

Igrač Zrinjskog Lazar Simonović koji je u Zrinjskog u kratkom vremenu dobrim igrama potvrdio svoju igračku klasu je kazao kako protiv Brotnja neće biti lako. Kvaliteta je na našoj strani, ali to je jedan lokalni derbi u kojem momarmo biti dosta oprezni jer je u momčad Brotnja došao novi trener koji je u momčad donio određene promjene. Dug i naporan put iz Bugarske je ostavio traga na momčad i stoga moramo ponoviti naše dobre igre protiv Slavije i Mladosti kako bi slavili u ovoj utakmici. Očekujemo dolazak publike na utakmicu kao na utakmicama balkanske lige jer je mnogo lakše igrati pred punim tribinama, kazao je Simonović.

Džidić je kazao da je zdravstveni bilten momčadi zadovoljavajući. Igrači koji su već duže vrijeme ozljeđeni se dobro oporavljaju.  Ritam utakmica je težak i do kraja godine igramo 6 kola. Mi smo fokusirani na prva tri i računamo na pobjede kod kuće protiv Brotnja i Kaknja te Čelika u gostima, kazao je Džidić. Džidić se osvrnuo i na utakmicu Čapljine i Zrinjskog  u kojoj je momčad Zrinjskog pod određenim pritiscima i okolnostima izgubila te dementirao izjave trenera Čapljine Tonija Blaževića. Nitko iz stručnog stožera i kluba Zrinjskog nije komentirao momčad Čapljine niti njihovu igru. Ja kao trener sam spomenuo da je Čapljina u toj utakmici izvela 39 bacanja naspram 24 Zrinjskog i to su činjenice koje ja kao trener imam pravo reći. Zatraženi  DVD  sa snimkom te utakmice nije poslan na profesionalan način od strane Čapljine jer su kadrovi sa kraja utakmice izrezani što govori u regularnosti ovog odigranog susreta. Nije mi jasno zašto se Čapljina javlja i staje u obranu sadaca od kojih smo oštećeni u toj utakmici, istakao je Džidić.

Utakmica između Čapljine i Zrinjskog će biti prikazana na našem portalu hercegovina.info.

Drugi dio tiskovne konferencije je pripao dijelu koji svakako veseli u ovom klubu a to je potpisivanje dvaju sponzorskih ugovora sa tvrtkama Energy Commerce i OSVIT-M. Predsjednik Zrinjskog Dalibor Miloš nije krio zadovoljstvo i kazao da su imena tvrtki sa kojima je potpisan sponzorki ugovor manje, više poznata u ovom gradu. Drago mi je što su ove tvrtke prepoznale naš brend, naše zalaganje i naš trud i što su to odlučile cijeniti. Na nama je da se radom i zalaganjem na najbolji način odužimo ovim tvrtkama, kazao je Miloš.

Predstavnik tvrtke Energy Commerce Bojan Krezić  je kazao da su dobra poznanstva sa ljudima u klubu i dobre igre ovog kluba potaknule nas da budemo sponzori HKK Zrinjskog.

Predstavnik tvrtke OSVIT-M Danijel Mikulić je kazao da su uvijeti u kojima Zrinjski radi dosta teški i da čovjek jednostavno osjeti potrebu da pomogne ovom  klubu.

Utakmica između Zrinjskog i Brotnja se igra u utorak u 20 sati u dvorani na Bijelom Brijegu.