FOTO  HKK Zrinjski-KK Ulcinj 82:79

Do pobjede se došlo veoma teško u jednoj infarktnoj završnici utakmice sa KK Ulcinj iz Crne Gore. Oko 700 gledatelja došlo je na međunarodnu premijeru HKK Zrinjski i svi oni su otišli kući zadovoljni viđenim. Sama utakmica počela je odlično za Zrinjski koji je brzom igrom razbio goste u prvim minutama igre, što govori i rezultat 20:7 nakon samo pet minuta igre. Bila je igra koja dovodi publiku u dvoranu i igra za košarkaške udžbenike. Drugi dio donosi par igru koji su gosti iskoristili te prva četvrtina završava rezultatom 25:22.

Druga četvrtina počinje boljom igrom gostiju koji u 13 minutu dolaze do prednosti 31:30. Nakon toga Plemići se opet bude te igraju svoju igru sličnu onoj sa otvaranja sezone protiv Bosne, pa se to ubrzo i odrazilo na rezultat koji je prešao na stranu Zrinjskog. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 50:40.

Treća četvrtina donosi slabu igru Zrinjskog koju opet koriste gosti koji dobrom igrom polako dovode utakmicu u neizvjesnost. U zadnju dionicu tako Plemići ulaze sa samo pola koša razlike 59:58 i malo tko je očekivao pravu dramu u zadnjoj četvrtini.

U 33 minuti gosti dolaze do prednosti od 8 poena razlike i malo tko je očekivao da će doći do preokreta. U tim minutama i publika se budi te svojim navijanjem daje snagu košarkašima Zrinjskog koji ulažu zadnje atome snage i okreću rezultat u svoju korist. U tim zadnjim minutama istakli su se Kahrimanović koji je ubacio dvije trice, te Šakić sa jednom. Zadnje poene za Zrinjski je dao Simonović iz slobodnih bacanja, i zadnji zvuk svirene donosi rezultat 82:79 za veliko slavlje u dvorani.

Kod Zrinjskog su najbolji bili Kahrimanović sa 24, Simonović sa 22 i Šakić sa 18 postignutih poena.

HKK Zrinjski: Peljto , Mašić 1, Kahrimanović 24, Bodiroga, Tomić, Simonović 22, Hajrić 11, Hasandić 2, Peraica 12, Petrović, Šakić 18, Ramljak 7. Trener Ivan Vujičić.

KK Ulcinj: Đurišić 16, Jeftić 2, Radulović 15, Milošević 3, Đelošević 5, Tepavčević 22, Sibalić 8, Latković 2, Krstović, Mihailović, Klikovac

Nakon utakmice Uprava HKK Zrinjski priredila je prigodnu zakusku povodom svog 18 rođendana.

 U idućem kolu Balkanske lige Zrinjski 10. studenog gostuje kod Svjetlosti u Slavonskom Brodu.