FOTO  HKK Čapljina Lasta - SL IAT Leotar 84:69

Furioznim početkom, sa četiri uzastopne trice, košarkaši Čapljine su poveli rezultatom 12 - 2 i na taj način već u prvim minutama odredili tijek utakmice koja je završila na radost domaćih košarkaša i navijača.

U prvoj četvrtini čapljinci su bili bolji rezultatom 35:23. Druga četvrtina ide također u korist domaće ekipe, koja na poluvrijeme odlazi vodstvom 50 - 36.

Početkom drugog poluvremena, u trećoj četvrtini, rezultat se nije bitno mijenjao, Čapljina je uvijek vodila sa najmanje 15 koševa razlike.

Zadnju četrtinu, na radost domaće publike, čapljinci završavaju zanimljivim i atraktivnim koševima i nastavljaju niz pobjeda na domaćem terenu.

U redovima Čapljine danas su najbolji strijelci bili Jelčić, Brkić i Radovanović sa 19 postignutih koševa, te Baković sa 12 postignutih koševa. Valja istaknuti da je kod gostiju Glišović postigao nevjerovatnih 34 koša.

I današnju utakmicu popratio je veliki broj građana, koji su na čelu sa Patriotima od prve do zadnje sekunde bodrili naše košarkaše. Patrioti su u velikom broju, kao i u dosadašnjoj svakoj utakmici zdušno pjesmom i gromoglasnim navijanjem bodrili ekipu Čapljine.

Čapljina se trenutno nalazi na trećem mjestu tablice sa osvojenih 16 bodova.U idućem, ujedno i posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone, Čapljina gostuje u Mostaru, gdje će odmjeriti snage sa KK '' Zrinjski HTM ''.

Zdravko Jakiša | ČAportal