FOTO  HKK Čapljina-HKK Široki 69:81

Utakmica je zaista bila zanimljiva i uzbudljiva a Čapljini je nedostajalo jako malo do tako željene pobjede. Utakmicu su obilježili katastrofalno suđenje ali i ponašanje ekipe Širokog Brijega i trenera Ivana Velića.

Utakmica nije krenula najbolje za ekipu Čapljine. Prva četvrtina pripala je u potpunosti ekipi Širokog Brijega, a rezultat je bio 15:18. Čapljince u ovoj četvrtini nije služio šut, posebice za tri poena.

U drugoj četvrtini Čapljina je postigla isto koševa kao i u prvoj četvrtini a na poluvrijeme se odlazi sa prednošću Širokog Brijega rezultatom 30:49.

Treću četvrtinu Čapljina otvara na najbolji mogući način, smanjuje rezultat i dobiva četvrtinu u svoju korist. U zadnju četvrtinu ušlo se rezultatom 54:62.

U četvrtoj četvrtini Široki je bio bolji i utakmicu doveo do kraja i konačnog rezultata 69:81.

Najbolji u redovima Čapljine bili su Brkić sa 18, Jagodić sa 15, Zdravković sa 14, Baković sa 9, Galić sa 8 i Radovanović sa 4 koša.
U redovima Širokog Brijega najbolji su bili Puljko sa 19, Špralja sa 15, Štemberger sa 13, Planinić sa 11 i Mason sa 10 koševa.

Čapljina je imala 21 skok a Široki Brijeg 31 skok. U izgubljenim loptama bolja je bila Čapljina sa 13 izgubljenih lopti, dok je Široki imao 14.

Čapljina je ostvarila 61% slobodnih bacanja dok je Široki bio bolji sa ostvarnih 69% slobodnih bacanja.

U poenima za 2 koša Čapljina je imala 48% a za 3 koša 32%. Široki je i u ovom segmentu bio bolji; za 2 koša postigao je 54% a za 3 koša 48%.

Utakmicu je po službenoj statistici pratilo 2000 gledatelja. Delgat utakmice bio je Milan Plavšić, dok su pravdu dijelili Dragan Kralj, Saša Babić i Mladen Ignjatović.

Utakmicu je obilježilo nekorektno ponašanje ekipe Širokog Brijega. Več u trećoj minuti susreta trener Širokog Brijega Ivan Velić ulazi u teren i fizički nasrće na suca Kralja, što mu je donijelo tehničku. Napravivši takav pritisak na samom početku Velić je uspio utakmicu okrenuti u svoju korist. Kasnije ulaženje trenera Velića i igrača u teren (što se može vidjeti u našoj fotogaleriji) suci nisu kažnjavali, kao ni učestale psovke igrača upućene sudačkom kolegiju.

Publika je uspjela ove večeri isprovocirati Grgata, koji je postigao samo 6 koševa, a ostatak utamice proveo je na klupi. Nekorektno ponašanje Grgat je pokazao tako što se dao isprovocirati i uzvraćao provokacije Čapljinskoj publici.

Ni suđenje ove večeri nije bilo na razini. U ključnim trenucima utamice sudac Ignjatović Čapljini dosuđuje namjernu, što je Širokom dalo veliku prednost i siguran ulazak u finiš utakmice.

Na samom početku utakmice navijačka skipina '' Patrioti '' razvila je transparent na kojem je pisalo '' Vaši redari - vaša sramota. Hvala braćo Hrvati ''. Razlog ovome bilo je ponašanje Širokobrijeških policajaca i redara prema Čapljinskim navijačima Patriotima, koji su u prvoj polufinalnoj utakmici u Širokom Brijegu dočekani kao najveći huligani. Osim toga, kako su nam prenijeli navijači koji su bili nazočni na ovoj utakmici, policajci su odmah istaknuli da su spremni na sve i čak su u određenim trenucima bili spremni da palicama i palicama za elektrošokove krenu na navijače Čapljine.


jine.








Čaportal.info