FOTO  HKK Brotnjo - HKK Čapljina Lasta 73:87

HKK Čapljina
Domaći košarkaši prije svega zahvaljujući dobrom vanjskom šutu i raspoloženom Cranshawu, koji je u prvom poluvremenu postigao 22 poena, uspjeli su držati utakmicu u egalu. Poluvrijeme je završilo s minimalnom prednošću Čapljine 42:43.

U nastavku košarkaši Čapljine igraju bolje i prvenstveno zahvaljujući boljoj 3. četvrtini, koju su dobili sa 11 poena razlike dolaze i do konačnog slavlja 73:87.

Košarkaši Čapljine bolje su otvorili utakmici i sa dva poena Brkića i košem uz dodatno slobodno bacanje Jelčića dolaze u vodstvo 0:5. Sredinom 1. četvrtine Brotnjo je uspjelo nadoknaditi zaostatak i tricom Cranshowa poravnati na 10:10. Bolja igra Brotnja i prednost od 4 poena pri rezultatu 19:15 natjerali su trenera Čapljine da pozove minutu odmora. Gosti su se uspjeli do kraja četvrtine vratiti iz zaostatka a četvrtina je završila 24:24.

U uvodnim minutama druge četvrtine kod Brotnja je bio raspoložen Cranshaw a s druge strane dobro je igrao Rimac, a Čapljina je u ovom razdoblju ponovno došla u vodstvo 34:36. Tri minute prije kraja poluvremena zakucavanjem Brkića Čapljina je došla do prednosti od 6 poena 34:40. Raspoloženi Cranshaw i Đugum uspjeli su do kraja smanjiti zaostatak Brotnja na samo poen 42:43.

Čapljinci su nastavili s dobrom igrom i u nastavku dok je domaćima stao vanjski šut koji ih je dobro služio u prvom poluvremenu. Raspoloženi Gligora, Rimac, Lerić i Bjelica u trećoj su četvrtini goste odveli do osjetne prednosti od 12 poena 51:63. U Redovima Brotnja u 3. četvrtini samo su Đugum i Cranshaw postigli po 4 poena a u strijelce se upisao još samo Pinjuh pogodivši jedno slobodno bacanje.

Krađom i atraktivnim zakucavanjem Jelčić otvara posljednju četvrtinu, sredinom koje je Čapljina imala prednost od 16 poena 58:74. U više navrata gosti su imali i okruglih 20 poena prednosti a Brotnjo je do kraja uspjelo samo smanjiti na konačnih 73:87 i tako upisalo drugi poraz od kada je klub preuzeo novi trener Joško Pulja.

Rimac s 22 poena, Gligora 17 i Bjelica s 15 bili su najučinkovitiji kod Čapljine dok je kod Brotnja Cranshaw postigao 22 poena, Lesko 14 a Đugum 10.

Oko 400 Čapljinaca bodrilo je svoje ljubimce, a za navijačku skupinu, koja je i u ovoj utakmici davala Čapljincima veliku podršku, klub je organizirao prijevoz.

Tekst: pogled.ba