Evo što je Kukoč poručio onima koji odbijaju igrati za Hrvatsku

TONI KUKOČ

Bio je na Visu, Hvaru, Braču s obitelji i još je par tjedana tu u Splitu, a za nekoliko dana će zajedno s Dinom Rađom i na pripreme B reprezentacije za turnir u Kini.
U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Kukoč je govorio o hrvatskoj košarci, Dariju Šariću i Bojanu Bogdanoviću, te trojici igrača koja su odbila igrati za Hrvatsku na Eurobasketu.

Hezonja, Žižić i Zubac? Ako su mogli igrati jedan Nowitzki i Parker...

"Neću ulaziti u razloge. Oni koji će biti tamo imaju u nogama i lanjske kvalifikacije i nastup na Olimpijskim igrama. Bogdanović i Šarić su igrači koji bi trebali nositi momčad, ali i drugi moraju dati doprinos. Bilo bi lijepo da smo kompletni, ali ni drugima ne igraju svi. Bili smo blizu protiv Srbije u Riju i plasmana među četiri najbolje momčadi. Oni su kasnije igrali finale, pa tko kaže da mi ne bi igrali finale da smo ih pobijedili", pita se Kukoč.


Šarić i Bogdanović kritični su prema spomenutoj trojci, a slično razmišlja i Kukoč.

"Ako su Parker i Nowitzki, koji su znali do šestog mjeseca igrati finale NBA lige, mogli igrati za reprezentaciju, ne vidim zašto ne može netko tko je završio sezonu u prvom tjednu četvrtog mjeseca. Ali, opet, ne ulazim u to, možda imaju dobre razloge. Možda nije na njima bila odluka, iako im to ne mogu zabraniti", jasan je Splićanin.

Kukoč je pokušao odgovoriti koliko zapravo Hrvatska može na Eurobasketu.

"Mi smo nepoznanica i sami sebi. Lani se nije znalo možemo li na OI, pa smo pobijedili Grke, Talijane u Italiji, u Riju Španjolce i mogli smo igrati finale. Poslije toga apetiti narastu, pa je onda nama medalja u jednu ruku realnost. Ali to nije tako jer sad više ni Grci, ni Talijani, ni Španjolci neće misliti 'lako ćemo dobiti Hrvate".

Da sam mogao birati, Šarić bi bio rookie sezone

"Da sam ja birao - on bi to bio. Da je rookie biran od sredine veljače do kraja sezone, sigurno bi bio najbolji, ali ne može se zanemariti period od studenog do veljače i to što je Malcom Brogdon napravio za Milwaukee. To je rookie koji je bio playmaker momčadi koja je šesta na Istoku, a imao je stalno dobre brojke. Neka Philadelphia dobro igra, neka izbori play-off iduće sezone i neka pobjeđuje kao u posljednja dva mjeseca i onda će Šarić igrati All Star utakmicu".

Na kraju se Toni dotaknuo Splita koji ponovo živi za košarku, kao i Hajduka kojeg čekaju europske avanture...

"Split pratim na You Tubeu. Od svega mi je najdraže bilo vidjeti da se publika vratila na Gripe. A što se tiče Hajduka, pratim sve putem interneta, golove i sažetke. Daj Bože da prođemo drugo pretkolo u kvalifikacijama za Europa ligu, pa ću doći na Poljud", obećao je Kukoč.

index.hr