Europsko prvenstvo u košarci - Slovenija 2013.

Skupina C Španjolska - Češka 60 : 39

Španjolska lako sa Češkom...Cijelim tijekom utakmice kvaliteta je bila na strani Španjolaca iako sa slabim napadom ali zato je odbrana bila na visini zadaće što se moše i zključiti s obzirom na rukometni krajnji domet Češke samo 39 poena.Španjolci sada imaju dvije pobjede i poraz, sljedeću utakmicu igraju protiv Poljske,

Skupina D Rusija - Švedska 62 : 81

Potpuni brodolom Rusa na Eurobasketu 2013.Brojni izostanci u ruskoj reprezentaciji ipak su bili preveliki udarac.Trener Karašev nije uspio pronaći adekvatne zamjene ruskih košarkaških veličina i sa ovim porazom od košarkaškog patuljka Švedske definitivno su razočarali.

Skupina C Hrvatska - Poljska 74 : 70

Hrvatski košarkaši su u trećem nastupu na Europskom prvenstvu pokazali svoju dosad najbolju predstavu u Sloveniji. Nije išlo sjajno tijekom svih 40 minuta, ali poslije dana odmora, Hrvatska je u trećem kolu skupine C nadigrala Poljake, kojima su najavili što ih čeka već u ranoj fazi utakmice. Izabranici Jasmina Repeše su na početku susreta odigrali odličnu obranu i to naplatili poenima iz kontre na drugom kraju parketa, pobjegli su do velike prednosti, a kasnije izdržali kada je postalo gusto u posljednjoj četvrtini..


Skupina D Italija - Finska 62 : 44

Italija je opravdala status favorita u susretu protiv Finske i upisala je pobjedu 62:44. Finci su dosad na Prvenstvu izgledali dobro, imali su dvije pobjede, međutim jednako tako stopostotna Italija ipak je bila uspješnija.
Talijani su zaostajali tek u početku susreta, međutim do poluvremena je proigrao prvenstveno Datome koji je svojom energijom pokrenuo Italiju i odveo je do prednosti na poluvremenu. U drugom dijelu Finci su očajnički pokušavali vanjskim šutom vratiti se u utakmicu, ali su samo više propadali. Šut za tricu im je bio očajnih 3/26 i Italija je to iskoristila samo za dodatno odvajanje

Skupina C Gruzija - Slovenija 68 : 72

Košarkaši Slovenije zadržali su stopostotan učinak poslije tri odigrane utakmice. No nije im bilo lako. Gruzijci su se ponovno pokazali kao krajnje neugodan suparnik te su domaćine držali u neizvjesnosti do same završnice.

Skupina D Turska - Grčka 61 : 84

Grci i bez svoje najveće igračke zvijezde Vassilis Spanoulis veoma veoma jaki i veliki favoriti Eurobasketa 2013.
Ovako je to bilo statistički gledano Yannis Bourousis 21 poen Kostas Sloukas 14 poena, Antonis Fotsis 12 i Kostas Papanikolaou 11 poena ,a sve ih je razigravao .Nikos Zisis sa 6 poena i čak 11 asistencija.

HERCEGOVINA.info